Naslovnica / KULTURA / KD Priden možic prejelo častno Valvasorjevo priznanje

KD Priden možic prejelo častno Valvasorjevo priznanje

Ob mednarodnem dnevu muzejev so bila včeraj v Pokrajinskem muzeju v Kopru podeljena Valvasorjeva odličja, ki jih podeljuje Slovensko muzejsko društvo, med prejemniki najvišjih muzealskih nagrad in priznanj, pa je tudi Kulturno društvo Priden možic, ki si je prislužilo častno priznanje.

valvasorjevo priznanje1

Slovensko muzejsko društvo je Kulturnemu društvu Priden možic podelilo častno Valvasorjevo priznanje za zasluge pri ohranjanju, predstavljanju in varstvu kulturne dediščine Kamnika. Omenjeno društvo namreč že dlje časa uspešno in plodno sodeluje z Medobčinskim muzejem Kamnik in Markom Kumrom, skupaj pa so v zadnjem času pripravili vrsto dogodkov in razstav, ki ohranjajo dokumentiran spomin na bogato industrijsko in tehnično dediščino mesta.

 

Medobčinski muzej Kamnik je bil soudeležen pri še enem podeljenem priznanju, in sicer pri Diplomi Slovenskega muzejskega društva, ki sta jo prejela Občina Trzin in Turistično društvo Kanja, za doprinos k ohranjanju in promociji kulturne dediščine Trzina v Jefačnikovi domačiji, kjer je Medobčinski muzej Kamnik – Janja Železnikar in mag. Zora Torkar – pripravil stalne razstave.

Nagrajencem iskreno čestitamo!

Fotografije: Medobčinski muzej Kamnik