Naslovnica / Črna kronika / Kdo pred garažami razliva olje?

Kdo pred garažami razliva olje?

Gasilci PGD Kamnik so morali včeraj popoldne znova posredovati na Steletovi ulici, kjer je neznanec pred vhodom v garažo razlil večjo količino odpadnega jedilnega olja.

Ker gre že za drugi podoben dogodek na istem mestu, smo za informacijo zaprosil tudi Policijsko upravo Ljubljana, od koder so nam sporočili, da so bili policisti v nedeljo, 9. 4. 2017 okrog 16.30 ure obveščeni, da je na Steletovi ulici v Kamniku pred garažami ponovno polito olje, ki so ga počistili PGD Kamnik.

Po do sedaj zbranih obvestilih policistov je znano, da je neznana oseba pri vhodu v garaže odložila dve 25 litrski posodi z odpadnim jedilnim oljem, eno od posod pa je nekdo (znova) prevrnil.

Policisti znakov kaznivega dejanja niso ugotovili, bodo pa o dogodku obvestili Občinski inšpektorat Občine Kamnik.

Naj ob tem spomnimo, da so bili o podobnem dogodku kamniški policisti obveščeni že 24. 3. 2017, vendar Policija zaenkrat še ne more potrditi, da sta dogodka povezana, vendar pa policisti preverjajo okoliščine tudi v tej smeri.

Je pa ob vsem skupaj zanimivo, da se posode v katerih je bilo odpadno jedilno olje, kakor tudi vpojno sredstvo, ki je prepojeno z oljem, še vedno nahaja pred vhodom v garažo, saj očitno ni jasno kdo je pristojen za odstranjevanje oz. odvoz tovrstnih odpadkov, kar bo najbrž morala ugotoviti občinska inšpektorica.