Naslovnica / NOVICE / Kdo v Kamniku ima na oknih najlepše rože

Kdo v Kamniku ima na oknih najlepše rože

Danes popoldne so se pred cerkvijo na Šutni zbrali krajani in člani krajevne skupnosti Kamnik in širili svoje spomine in zgodbe iz mladih dni.

Pred cerkvijo na Šutni je gospa Marinka Aparnik delila svoje spomine o fotografskem studiu njenega deda, o prvi drogeriji, ki je “držala” vse od vina, šmink pa do fotografskih filmov, povedala nam je o svojih sosedih in prelepih vrtovih, ki so krasili hiše na Šutni.

Malce višje, pri Kavarni Veronika je spregovorila Mija Majcenovič o njenih izkušnjah in spominih o življenju v starem mestnem jedru, nekoliko naprej od Glavnega trga, kjer danes stoji Orient in tržnica je Dušan Mesner zbrane podučil o Kamniškem bazenu in o olimpijskih tekmovalcih, ki so se sprva učili in trenirali prav tam, na Grabnu pa je Slavko Ložar pripovedoval o svoji mladosti in kako je tam potekal vsakdan.

Skupina krajanov se je potem odpravila proti klubu kino dom, kjer jih je pozdravil tudi župan Matej Slapar, in jih pohvalil za trud in vloženo delo, da so pročelja hiš tako lepa in cvetoča vse od spomladi pa do pozne jeseni.

Podeljene so bile tudi pohvale in priznanja za trud in prelepe cvetlice, pohval je bilo čez sto petdeset; enakovrednih prelepih kaligrafsko napisanih priznanj pa je bilo petnajst prejeli pa so jih Apartma Kotnik, Damjana Plešnar Cvirn, Darja Pirc, Družina Černjavič, Erika Klemenc, Gostišče Pri Cesarju, Jana Sirc, Karmen in Milena Skubic, Marija Korošec, Marinka Mali, Okrepčevalnica  Orient, Penzion Špenko, Slaščičarna in kava bar  Šutna, Valerija Sadnikar in Vera Osolnik. Priznanja je podelil župan Matej Slapar nato pa je bil čas še za nastop Matica in Lane, ki sta zbrane začarala s šansoni Makarevičeve in pesmimi Šifrerja.