Naslovnica / ŠPORT / Keglanje: Kamniški kadeti osvojili bronasto medaljo na državnem prvenstvu

Keglanje: Kamniški kadeti osvojili bronasto medaljo na državnem prvenstvu

Februarsko državno prvenstvo za kadete (U-18) v ekipni konkurenci je v kamniški kegljaški klub prineslo veliko veselja. Ekipa kamniških kadetov je osvojila 3. mesto v konkurenci desetih ekip, ki so sodelovale na tekmovanju. Tekmovanje je potekalo na kegljiščih v Tržiču in Izoli.

Žan Grm, Jakob Jančar, Matevž Štritof in Klemen Končnik so posamezniki, ki so predstavljali bronasto ekipo. Ekipa mladih kamniških kegljačev je zelo dobro sodelovala na kegljaškem parketu. Jakob in Žan sta s svojimi izkušnjami odlično opravila svojo nalogo in dosegla po dva dobra rezultata. Matevž in Klemen sta na svojem prvem kadetskem nastopu v ekipni konkurenci pokazala svoj kegljaški talent in prispevala pomembna rezultata za osvojitev tretjega mesta. V moški konkurenci je zmagala ekipa kadetov iz Litije, drugo mesto so osvojili kadeti iz Kegljaškega kluba Brest iz Cerknice.

Kamniška dekleta (Klara Koprivec, Tamara Pevec, Janja Zupančič in Tea Repnik) so svoj nastop zaključile na solidnem 7. mestu. Prvakinje so kegljačice iz Celja.

Ekipno državno prvenstvo je bilo zadnje tekmovanje v kategoriji kadetov, v prihodnje se bojo odvijala še posamezna državna prvenstva v mladinski in članski kategoriji.

bronasti kadeti 2015

Gašper Burkeljca v slovenski državni članski reprezentanci

3. marca je Kegljaška zveza Slovenije objavila seznam članske državne reprezentance, na katerem je prisoten tudi Kamničan Gašper Burkeljca. Svoj nastop na svetovnem prvenstvu si je Gašper prislužil z odličnimi igrami v 1. slovenski državni ligi, ne smemo pa mimo dejstva, da je Gašper tudi aktualni državni članski prvak. Gašperja zdaj čakajo še zadnje reprezentančne priprave pred odhodom na svetovno prvenstvo. Reprezentanca bo od 13. do 23. maja sodelovala na ekipnem svetovnem prvenstvu v Speichersdorf-u, Nemčija.

Peter Jantol