Naslovnica / KULTURA / Keltska, glasbeno-pripovedovalska nedelja Pod skalo

Keltska, glasbeno-pripovedovalska nedelja Pod skalo

Glede na izročilo, naj bi se v žilah domorodcev pod tukajšnjimi hribi pretakalo kar nekaj keltske krvi, nenazadnje pa tudi velikoplaninske hiše, ki jih radi slavimo kot avtohtono posebnost, niso pravzaprav nič drugega, kot lokalna različica značilne keltske hiše, le gradiva so prilagojena okolju.

Zato je bilo nocojšnje keltsko obarvano glasbeno-pripovedovalsko popoldne s skupino Sionna, ki se je v pozno popoldanskih urah odvilo v Pubu Pod skalo, še tolikanj boljši način za preganjanje melanhonije gnilega zimskega dne iztekajoče se zime.

sioona1a

Skupina Sionna je pravzaprav povsem nova skupina, nocojšnji nastop Pod skalo je šele njihov drugi nastop, vendar sta glasbenika Anej Ivanuša ter Gašper Šinkovec, že preizkušena izvajalca keltskih oz. irskih melodij, medtem ko odlična pripovedovalka Tina Koščak, s katero sta glasbenika združila moči, njuno muziciranje osmisli s starimi ljudskimi pripovedkami iz krajev od koder izvirajo zaigrane melodije.

sionna2

Če bi ne bilo nekaj posameznih, vsaj nekoliko, če ne kar precej neuvidevnih gostov, ki jim je ob tovrstnih redkih priložnosti še vedno bolj pomembno brezobzirno klepetanje o vsakdanjih tračarijah, bi se človek lahko brez težav vrnil v čase, ko so si v gostilnah, brez radia, telvizije in interneta, krajšali čas z glasbo in pripovedovanjem zgodb.

Ampak, ne glede na vse, v Pubu Pod skalo, ki je tokrat povsem upravičil svoje, nekoliko tuje zveneče poimenovanje, se je, v keltskih glasbeno-pripovedovalnih ritmih, odvil še en prijeten večer, ki pa ste ga, žal, povečini ponovno zamudili. Saj ne, da obiskovalcev ne bi bilo kar precej, le človek bi si mislil, da bo prostor nabit do zadnjega kotička.

Pa nič hudega, če ste nadvse prijeten večer zamudili, vam še vedno preostane možnost udobno-lenobnega jadikovanja na domačem zapečku, češ, v Kamniku se nič ne dogaja.