Naslovnica / NOVICE / Keršmančeva njiva

Keršmančeva njiva

Priljubljeni Keršmančev park, ki se je v lanskem letu zaživel tudi kot izvrstno prizorišče različnih prireditev, te dni bolj spominja na preorano blatno njivo, saj je, zaradi precej nerodnega odstranjevanja drsališča, povsem razrit, travna ruša pa na več mestih povsem uničena.

 

Ker je pred vrati pomlad, ki v Kršmančev park običajno privabi precej obiskovalcev, še posebej mamic in otrok, smo Občino Kamnik povprašali, kdaj in na kakšen način bo poskrbljeno za uničene travne ruše. Odgovor, ki so ga pripravili v Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, odgovor se glasi:

»Ključni razlog za kasnejšo sanacijo Keršmančevega parka po odstranitvi drsališča je slabo vreme. Zaradi neobičajno nizkih temperatur za ta letni čas, nad 0 stopinj Celzija so se dvignile šele konec prejšnjega tedna, se namreč ledena površina ni stalila, kot je bilo pričakovano. Posledično podjetje Kota d.o.o. ni moglo odpeljati agregata za zamrzovanje ledu. Zagotovili so nam, da bodo to storili ta četrtek, 15. marca. Prenosna stranišča pa bi moralo odpeljati podjetje Vigrad d.o.o., na kar je bil izvajalec z naše strani tudi opozorjen. Stranišča so bila vendarle odstranjena v torek, 13. marca, ob 16. uri. Dodatna težava pri sanaciji travnate površine pa je, da sta sneg in dež temeljito namočila zemljo. Kljub temu smo včeraj začeli s sanacijo travnate površine, in sicer do mere, ki jo bo razmočena zemlja omogočala. Načrtujemo tudi zasaditev trave, a šele, ko se bo zemlja nekoliko posušila, saj zasaditev v blatu ne bo učinkovita.«

Zakaj je park zoran je razvidno tudi iz videoposnetka, ki je objavljen na družabnem omrežju Facebook, iz prejetega odgovora občine pa lahko sklepamo, da Keršmančev park še lep čas ne bo imel svoje nekdanje podobe.