Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / KIK-štarterjev podjetniški večer z ekipo SipaBoards

KIK-štarterjev podjetniški večer z ekipo SipaBoards

Na sinočnjem podjetniškem večeru v KIK-štarterju so se predstavili člani ekipe SipaBoards, ki je pred kratkim zaključila uspešno kampanjo na spletni platformi Kickstarter, kjer so, s pomočjo številnih podpornikov iz celega sveta, uspeli zbrati okrog 300.000 evrov, kar jim bo omogočilo zagon serijske proizvodnje.

SipaBoard, samonapihljiva deska za veslanje stoje, ki je opremljena tudi s pomožnim električnim motorjem, je v času kampanje zbiranja sredstev pritegnila pozornost številnih, ne le domačih, ampak tudi svetovnih medijev, kar pa ni zgolj zasluga zanimivega športno-rekreativnega izdelka, ampak tudi trdega in načrtnega dela njegovih ustvarjalcev, ki so uspeli projekt, od ideje, do izvedbe, realizirati v slabem letu, oz. izjemno hitro.

V sproščenem vzdušju KIK-štarterjevega podjetniškega večera so ustvarjalci projekta na zanimiv način predstavili svojo pot, ki jih je peljala od ideje do njene realizacije, pri čemer so poudarili, da je idejni vodja Sebastjan Sitar poudaril, da je bil najtežji del naloge sestaviti dobro ekipo, katere člani so se, z znanjem in izkušnjami z različnih področij, medsebojno odlično dopolnjevali. Pri tem jim je šlo precej na roko tudi to, da je imela večina izmed njih že poprejšnje podjetniške izkušnje, kar jim je v marsičem precej olajšalo delo.

sipa-kik47

Uspeha njihove kampanje na Kickstarterju tako ne gre pripisati zgolj zanimivemu izdelku, ampak predvsem njihovi zagnanosti, saj so prototipe svojega izdelka pred in med kampanjo predstavljali tudi na predstavitvah na različnih koncih sveta. Ne smemo namreč pozabiti, da gre za razmeroma drag izdelek, ki stane prek 1000 evrov tako, da je bilo potrebno, domala vsakega kupca oz. podpornika skorajda osebno prepričati, da gre za resen projekt, predvsem pa za dober, uporaben in kvaliteten izdelek.

To jim je tudi uspelo, kajti SipaBoard ni navdušil zgolj ciljne publike, ki ji je izdelek namenjen, ampak je precejšno pozornost in odobravanje požel tudi med tistimi, ki se s stoječim veslanjem ukvarjajo profesionalno, s čemer je ekipa najbrž že dosegla vsaj del zastavljenega cilja, ki ne temelji zgolj na izdelku, ampak predvsem na blagovni znamki, za katero se nadejajo, da bo postala sinonim uporabnih, dobrih in kvalitetnih izdelkov, kar je tudi razlog, da bodo deske izdeloval priznan in uveljavljen izdelovalec iz Švice in ne kak cenejši proizvodni obrat nekje v Aziji.

Večina sodelujočih pri projektu za svoje delo ni bila plačana, ampak so se izvedbe projekta lotili partnersko, kar je vsem skupaj dalo še večji zagon in motivacijo, tudi za delo ob najbolj nemogočih urah.

 

Največja lekcija, ki smo jo lahko odnesli vsi prisotni na KIK-štarterjevem večeru, na katerem so se, seveda skupaj s svojo desko, ki smo jo lahko videli in potipali tudi v živo, predstavili člani ekipe SipaBoards (predstavil se je zgolj del cele ekipe), pa ni bila izrečena z besedami, ampak predvsem s pozitivnim vzdušjem in vznesenostjo timskega dela, ki ga izžarevajo člani ekipe, ki imajo že načrte za naprej, s svojimi izkušnjami, pa utegnejo pomagati tudi še komu. Kot je dejal Sebastjan Sitar, najbolj je škoda dobrih projektov in idej, ki ostanejo v predalih.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve