Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / KIKŠtarter – kamniški soposlovni oz. coworking center pričenja s svojim delom

KIKŠtarter – kamniški soposlovni oz. coworking center pričenja s svojim delom

Tiho in brez velikega pompa, pod okriljem Mladinskega centra Kotlovnica, v enem izmed objektov nekdanje smodnišnice, nastaja prvi kamniški center sodela oz. t.i. imenovani »coworking center«, v katerem lahko svojo priložnost dobite vsi, ki imate konkretno poslovno idejo in bi se radi preizkusili v podjetništvu.

kikštarterCoworking center KIKŠtarter, lahko bi mu rekli tudi center sodelovanja, ali sopodjetniški center, je namenjen vsem mladim, ki se želijo preizkusiti v podjetništvu in jim samozaposlitev predstavlja edino pravo možnost zaposlitve in preživetja.

Tega se je seveda moč lotiti tudi v domači kleti, garaži, kar pa je najbrž nekoliko težje, saj si za vse sam in nekako izoliran, medtem ko v si aktivni udeleženci soposlovalnega centra, ki združuje ustvarjalce različnih strok in profilov, medsebojno pomagajo z izkušnjami, idejami in skupnim delom.

Morda bi lahko rekli, da gre za nekakšno neformalno soustvarjalno zadrugo, v kateri si člani delijo poslovne prostore ter si, z medsebojnim sodelovanjem, pomagajo pri lažjem začetku poslovne poti, ki zna biti običajno tlakovana tudi z najrazličnejšimi ovirami.

Coworking je sodoben način dela, ki omogoča, da si občasno ali za stalno delijo “sodelavni” prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog. Coworking pa je več kot le skupen prostor – je filozofija, ki vzpodbuja spontano mreženje posameznikov najrazličnejših profilov. Tako se mladi glede na trenutne želje in potrebe povezujejo na projektih, si izmenjujejo izkušnje, si med seboj pomagajo in skupaj ustvarjajo.

Coworking je svetovni fenomen, ki je v zadnjih letih doživel neverjeten razcvet. K temu prispevajo različne aktualne gospodarske in družbene okoliščine. Coworking predstavlja obetaven pristop k povezovanju razpršenih samostojnih ekspertov, s katerimi bodo učinkoviteje izrabili svoje možnosti.

Kaj vam ponuja KIKštarter

Kotlovničarji, ki so se že pred časom z lastnikom objekta, ob vhodu v nekdanjo smodnišnico, dogovorili za najem prostorov, so v urejanje le-teh vložili že kar nekaj truda in dela, tako da lahko s ponosom ponudijo:

 

 • poslovne prostore podjetnikom in svobodnjakom,
 • izobraževanja in delavnice,
 • pridobivanje izkušenj iz  realnih primerih iz podjetništva,
 • mesečna druženja  (coworking srečanja),
 • mentoriranje,
 • svetovanje, izobraževanje ter izmenjavo izkušenj.

KIKŠtarter vam v prvi vrsti ponuja delovni prostor in ustvarjalno sopodjetniško okolje. Vsak stanovalec KIKŠtarterja dobi: mizo s stolom, predalnik za dokumente, internetno povezavo, prostor opremljen s tablo za razvijanje idej in zamisli, konferenčno dvorano za sestanke, skupni brezžični tiskalnik.

Če vaša načrtovana dejavnost ne potrebuje posebnega prostora, oz. potrebujete zgolj prostor v katerem bi lahko delali skupaj z drugimi, lahko skupni prostor KIKŠtarterja v času odpiralnega časa koristiti tudi brezplačno, v kolikor, pa bi za svoje delo potrebovali stalno mesto ali pisarno, pa vam je to na voljo za domala simbolično ceno, ki je precej ugodnejša od običajnih tržnih cen, tako da pri uresničevanju svoje podjetniške ideje ne bankrotirate že na samem začetku.

KIKŠtarter uporabnikom nudi stalno ali občasno ustvarjalno in sodelovalno delovno okolje. Tu lahko uporabniki delujejo neodvisno in se po potrebi medsebojno povezujejo. V coworking prostorih so uporabnikom na voljo stalne mize ali fleksibilna delovna mesta, ki si jih izberejo vsakič sproti, glede na razpoloženje, potrebo po zasebnosti ali zaradi sodelovanja z drugimi coworkerji.

Poleg delovnih mest so uporabnikom na voljo tudi prostori za sestanke. Ključno vlogo pa opravljajo prostori namenjeni druženju in izvedbi najrazličnejših dogodkov. Zasnova coworking prostorov omogoča veliko fleksibilnosti in možnosti za soustvarjanje s strani uporabniške skupnosti.

KIKŠtarterj je kreativni coworking center, ki je odprt vsem. Temelji na coworking/sodelavni metodi dela in se nadgradjuje z različnimi vsebinami, ki so namenjene stalnim in občasnim uporabnikom in prebivalcem KIKŠtarterja.

KIKŠtarter zaenkrat ponuja naslednje prostore:
 • 8 miz v odprti pisarn
 • 9 pisarn
 • 1 konferenčna soba
 • Bralni kotiček s ”strokovno literaturo’
 • kuhinja za prebivalc
 • Skupinski prostor s predavalnico in prostorom za druženje
 • Vrt
Najem prostora:

KIKŠtarter omogoča dnevno, večdnevno ali mesečno souporabo delovnih prostorov ali pisarne.

uporaba prostora (v času odpiralnega časa) Souporaba pisarne Lastna pisarna (dve osebi)
Brezplačno 25 € / na mesec 70 € / mesec

 

V ceno najema je vključeno:

 • mizo s stolom
 • predalnik za dokumente
 • internetna povezavo
 • prostor opremljen s tablo za razvijanje idej in zamisli
 • konferenčno dvorano za sestanke
 • skupni brezžični tiskalnik
 • souporaba čajne kuhinje

kikstarter1

Kako se vključiti v KIKŠtarter

Vse informacije o KIKŠtarterju lahko dobite na spletni strani Mladinskega centra Kotlovnica, v zavihku KIKŠtarter, ima pa KIKŠtarter tudi svoj FB Profil – https://www.facebook.com/coworkingkamnik

ODPIRALNI ČAS
Za nove goste je KIKŠtarter odprt: torek, sreda in četrtek med 14.00 in 19.00
Za uporabnike prostorov vsak dan 24 / 7 /365

Kontaktni podatki:
V kolikor si se želi vključiti v coworking okolje, prosim pošlje e-sporočilo na kik-starter@kotlovnica.si ali nas pokličite na 031 222 763 (Matjaž)

In še manjša opomba: Kljub svoji odprtosti je KIKŠtarter v prvi vrsti namenjen posameznikom, ki imajo nekako že izdelano poslovno idejo, ki jo morajo zgolj še realizirati. Seveda ste tisti, ki bi radi nekaj počeli, pa še ne veste točno kaj, prav tako dobrodošli v KIKŠtarterju, ampak ne bodite preveč razočarani, če pri potegovanju za sedež ali prostor, zaenkrat še ne boste prišli v ožji izbor. Najbrž boste morali na to počakati vsaj še toliko časa, da vaša podjetniška ideja dozori, se pa utegnete v tem času ob druženju s KIKŠtarterji marsičesa naučiti. Prav tako v KIKŠtarterju najbrž ne boste dočakali penzije, kajti smisel KIKŠtarterja je v tem, da vam čim hitreje pomaga realizirati vašo poslovno idejo ter vam s tem omogočiti, da se čim prej poslovno osamosvojite ter si s tem omogočite ureditev ali najem pravih poslovnih prostorov.

Napoved prvega dogodka

coworking

Prvi dogodek v kamniški sopodjetniški valilnici se bo odvil že jutri, 15. aprila 2015, ko v KIKŠtarterju pripravljajo predstavitveni večer z naslovom “Kaj je coworking?”, na katerem bo predstavljen coworking in primeri dobrih praks v Sloveniji, Startup Novo Mesto in kreativnega center Poligon iz Ljubljane

Po predstavitvi bo sledila debata, v kateri boste lahko vprašali vse, kar vas zanima v zvezi s KIKŠtarterjem in coworkingom.

Gostje večera:

Luka Piškorič, soustanovitelj iniciative Slovenia Coworking in Poligon kreativni center
ekipa Start Up Novo Mesto

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve