Naslovnica / NOVICE / Kje občani lahko dobijo zaščitne maske

Kje občani lahko dobijo zaščitne maske

Ker je že od 1. aprila naprej v veljavi uredba, ki zapoveduje obvezno uporabo zaščitnih mask in rokavic v zaprtih javnih prostorih, smo Občino Kamnik zaprosili za informacijo, kje lahko občanke in občani, ki omenjenih zaščitnih sredstev, zaradi pomanjkanja le-teh, še niso mogli nabaviti, lahko rokavice in maske, ki jih potrebujejo za obisk trgovine, pošte, banke idp, dobijo oz. kupijo.

Nekatere občine, kot denimo Občina Mengeš, so zaščitne maske svojim občanom zagotovile same, v tej smeri pa se, kot je moč razbrati iz odgovora Občine Kamnik, trudita tudi Občina Kamnik in Občinski štab Civilne zaščite Kamnik.

“Občinski štab Civilne zaščite se izjemno trudi zagotoviti zaščitna sredstva za vse, ki jih v tem trenutku najbolj potrebujejo in so tudi najbolj izpostavljeni morebitnim okužbam. Štab ima na zalogi zelo omenjene količine zaščitne opreme, ki so namenjene predvsem nujnim interventnim službam (Občinski štab, občinski inšpektorat, komunalne službe, gasilci in podobno) ter del tudi za nadaljnjo oskrbo Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, Doma starejših občanov Kamnik ter prostovoljcev, ki oskrbujejo ranljivejše skupine. Pri tem naj poudarimo, da resnično skrbimo za racionalno porabo, saj ne vemo, ali bomo lahko računali tudi na pomoč države.

Ker je dobava zaščitnih sredstev zelo omejena, težave imajo torej tudi na državnem nivoju, apeliramo na vse občanke in občane, naj v javne ustanove vstopajo le, če je to zares nujno potrebno, pri tem pa uporabijo zaščitno masko. V kolikor je nimajo, je dovoljena zaščita, na podlagi Odloka o začasni prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, ki govori, da je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve iz 3. člena omenjena Odloka, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, uporabalja zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic.

Glede na dejstvo, da zaščitnih sredstev nima dovolj niti država, vztrajno iščemo rešitve in možnosti po svojih najboljših močeh. Kot so to storile nekatere občine, v občini Kamnik mask, ki nimajo certifikatov o ustrezni zaščiti, ne bomo pošiljali občankam in občanom. Takšne maske lahko vzbujajo občutek varnosti, pa temu ni nujno tako. Trudimo pa se, da bi kar se da čim prej lahko tudi našim občankam in občanom zagotovili ustrezne zaščitne maske.”

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve