Naslovnica / KULTURA / Klapa Mali grad na Bribirski žurnadi

Klapa Mali grad na Bribirski žurnadi

bribirska_zurnadaČlani kamniške klape Mali grad, ki se, zaradi fosilnih najdb prvih morskih konjičkov v Tunjicah, radi pošalijo, da so najstarejša obmorska klapa, so 25. oktobra nastopili na 1. bribirski žurnadi v Bribiru na Hrvaškem.

Prvi postroj oz. “žurnado” klap v majhnem hrvaškem mestecu Bribir, ki se nahaja nedaleč od Crikvenice, je organizirala istoimenska ženska klapa “Žurnada”, ki je kamniške pevce na srečanje tudi povabila, njihovo ime in ime srečanja klap “Žurnada”, pa bi v slovenščino lahko prevedli kot tabrh, oz. dnino – čas trdega celodnevnega dela, kjer pa se je našel prostor tudi za skupno pesem.

Na pevskem srečanju je, pred nabito polno dvorano doma kulture Birbir, nastopilo devet klap, poleg domače ženske klape Žurnada, še njihove kolegice iz klap Senjkinje, Volosko in Luka, ki so se jim v pesmi pridružili še fantje iz klap novljanskih Pučkih pivača, Reful iz Reke, Škrljevo, kamniška klapa Mali grad ter vokalni ansambel Musica iz Maribora.

Kamniški pevci so se v Bribirju prav dobro zabavali, napevom njihovih pevskih kolegov in kolegic, pa bomo lahko kmalu prisluhnili tudi Kamničani, saj klapa Mali grad  v soboto, 29. 11. 2014, pripravlja že  10. Srečanje Klap v Kamniku.

bribirska_zurnada1

Fotografije: FB stran klape Mali grad

X