Naslovnica / Napovedi in obvestila / Klic mladim in organizacijam, ki imate stik z mladimi

Klic mladim in organizacijam, ki imate stik z mladimi

Mladinski center Kotlovnica za vse zainteresirane pripravlja izobraževanje o možnostih financiranja mladinskih projektov, kakor jih ponujata programa Erasmus+ ter Evropska Solidarnostna Enota (ESC).

Četrtek, 4. 4. ob 18h, bomo namenili splošni predstavitvi treh programov. Nato bomo petek, 5.4. popoldan namenili razvoju idej, celotno soboto 6.4. pa globljemu načrtovanju ter pisanju prijav.

Dogodek je namenjen vsem mladim od 13. do 29. leta ter organizacijam, ki imajo opravka z mladino v tej starostni skupini (ni potrebno, da je to mladinska organizacija, le da katerikoli del programa namenja njim. Predhodne izkušnje niso potrebne.

Ukvarjali se bomo s tremi programi: Mladinske izmenjave, Transnacionalne mladinske pobude ter Solidarnostni projekti.

Kaj ti programi so?

Mladinske izmenjave

Na mladinskih izmenjavah se za obdobje med 5 in 21 dni zberejo mladi iz najmanj dveh evropskih držav, udeleži pa se jih med 16 in 60 mladih. Skupaj nato svoj čas posvečajo določeni temi, aktivnosti, ki se izvajajo pa so neformalnega značaja – delavnice, igre, aktivnosti na prostem, itd. So najbolj razširjena in najbolj priljubljena oblika projektov, tako med izvajalci kakor med udeleženci.

http://www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/mladinske-izmenjave/

Transnacionalne mladinske pobude

Transnacionalne mladinske pobude so namenjene mladim, ki bi radi v svojem lokalnem okolju razvijali svoje zamisli. To so lahko od stvaritve družbenih vrtov, ustanavljanju društev, pomoči ranljivejšim skupinam, ustvarjanju socialnih podjetij, … skratka vse, kar spodbuja njihovo ustvarjalnost v družbeni sferi. Projekt mora vključevati najmanj dve skupini iz dveh držav, traja pa med 6 in 24 mesecev – za njih pa vsak mesec prejmete določeno vsoto denarja.

http://www.movit.si/erasmus-mladi-v-akciji/strateska-partnerstva/

Solidarnostni projekt

Solidarnostni projekt je solidarnostna aktivnost v državi prijavitelja, za katero dajo pobudo, jo razvijejo in jo izvedejo mladi sami, traja pa od 2 do 12 mesecev. Skupini vsaj petih mladih nudi priložnost, da izrazi solidarnost preko prevzemanja odgovornosti in zaveze za prinašanje pozitivnih sprememb v svoji lokalni skupnosti. Njegova posebnost pa je, da zanj ne potrebujete mednarodnih partnerjev.

http://www.movit.si/ese/solidarnostni-projekti/

Urnik:

Četrtek, 4.4. ob 18h – Splošna predstavitev treh programov z vprašanji in odgovori

Petek, 5.5. od 17h do 21h – Individualno svetovanje o zasnovi idej

Sobota, 6.4. od 9h do 17h – Razvoj konkretnih idej ter pisanje prijavnic

Udeležba ni nujna na vseh treh dnevih, vendar se program nadgrajuje iz dneva v dan. Zato lahko sami presodite, katerega dne se boste udeležili. Za udeležbo ni vstopnine, zaželene pa so prijave na info@kotlovnica.si.

Za kakršnekoli dodatne informacije pa smo vam na voljo tudi na info@kotlovnica.si