Naslovnica / Črna kronika / Kljub obsežni iskalni akciji je Primož je še vedno pogrešan

Kljub obsežni iskalni akciji je Primož je še vedno pogrešan

Obsežna iskalna akcija v kateri so policisti, gorski reševalci, gasilci, vodniki psov in lovci, ob pomoči petnajstih reševalnih in policijskih psov ter policijskega drona podrobno preiskali širše območje Starega gradu, Tolste gore in Špice nad Kamnikom, žal ni obrodila sadov, saj pogrešanega Primoža Gjurina, kljub trudu vseh sodelujočih, zaenkrat še niso uspeli najti.

Današnja obsežna iskalna akcija, ki je bila pravzaprav zgolj nadaljevanje že več dni trajajočega iskanja pogrešanega Primoža, le-to poteka že od četrtka, 18. 2. 2021, ko so ga pogrešili svojci, kljub naporom vseh sodelujočih služb in prostovoljcev, ki so sodelovali v današnjem iskanju, ni prinesla končnega rezultata, saj 47-letni Primož Gjurin še vedno ni bil najden in še naprej velja za pogrešanega.

Strmo in gozdnato območje iskanja na širšem območju Starega gradu, Špice in Tolste gore, ki so ga danes, skupaj s številnimi psi in s pomočjo policijskega drona, udeleženci iskalne akcije domala prečesali, je namreč na več mestih, predvsem pa izven običajnih oz. ustaljenih poti, ne le zelo strmo in težko dostopno, ampak mestoma celo prepadno ter polno težko dostopnih grap, lukenj in jam, ki v veliki meri otežkočajo in onemogočajo samo iskanje.

Težava pa je tudi v tem, da se pristojne službe, ki sodelujejo pri iskanju pogrešanega Primoža, ne morejo več zanašati niti na pomoč tehnologije, saj se je baterija Primoževega mobilnega telefona najbrž izpraznila, zaradi česar ni mogoče določiti njegove, vsaj približno točne lokacije, temveč je iskalcem lahko v delno pomoč le nezanesljiva zadnja sled, ki jo je za seboj pustil Primožev mobilni telefon.

Neuspešni iskalni akciji, ki se je začela zgodaj dopoldne, zaključila pa okoli 14. ure, bo sledila podrobna analiza same iskalne akcije, pri čemer bodo sodelujoče službe še enkrat proučile posnetke drona ter področje, ki so ga uspeli iskalci preiskati, na podlagi analize pa bo bržkone sprejet sklep, na kakšen način in v kakšnem obsegu se bo iskanje pogrešanega Primoža nadaljevalo.

Gre namreč za to, da glede na trenutno razpoložljive podatke in vse okoliščine, iskalcem počasi že nekako zmanjkuje idej oz. možnosti, kje bi Primoža še lahko iskali, pri čemer pa se vsi, ki sodelujejo pri njegovem iskanju še vedno nadejajo, da Primoža uspejo, po možnosti živega in zdravega, čim prej izslediti oz. najti.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve