Naslovnica / ŠPORT / Kljub porazu proti Slovanu, imajo kamniški košarkarji še vedno možnost za uvrstitev v drugo ligo

Kljub porazu proti Slovanu, imajo kamniški košarkarji še vedno možnost za uvrstitev v drugo ligo

V 6. krogu 3.SKL so se košarkarji Calcit Basketball, v zadnji domači tekmi v tej sezoni, udarili z ekipo Slovana iz Ljubljane.

Odličen začetek domačih je nakazoval nezahtevno tekmo in novo zmago. Z agresivno obrambo so prisili goste do napak, sebi pa omogočili doseganje lahkih košev. Po prvi četrtini so domači vodili z rezultatom 26:14. Tudi v drugi četrtini so nadaljevali z dobro igro in na odmor odšli s prednostjo desetih točk. Žal pa se je nekaj zataknilo v tretji četrtini. Gostje so zadeli nekaj metov za tri točke in prednost je hitro skopnela. Do konca tekme je bilo le še pet minut, ko je bil rezultat izenačen na 58:58. Nato je peto osebno napako dobil še najboljši igralec Calcit Basketball  Klemen Balažic, ostali pa niso več našli poti do koša. Za nameček pa so gostje zadeli nekaj nemogočih metov in poraz je bil neizbežen.

Kljub temu pa upanje za napredovanje v drugo ligo ostaja. Naslednjo soboto naši fantje igrajo odločilno tekmo sezone v Hrastniku, z istoimenskim klubom. Zmagovalec te tekme si bo na stežaj odprl vrata za drugo ligo. Nato pa bi morali v zadnjem krogu  z novo zmago v Tolminu le še potrditi vstop v drugo ligo.

Robert Prosen