Naslovnica / NOVICE / Kljub poskusu reševanja, bo muc najbrž še eno noč preživel na drevesu

Kljub poskusu reševanja, bo muc najbrž še eno noč preživel na drevesu

Nesrečni muc, ki se je med Rudnikom in Volčjim Potokom zaplezal na visokem drevesu, bo najbrž visoko nad tlemi preživel še eno noč, razen, če se ne bo opogumil in na tla splezal po mostu, ki so mu ga zgradili gasilci.

Zjutraj smo objavili poziv lastniku mucka, ki je, ob poti med Rudnikom in Volčjim Potokom, splezal na visoko drevo, kjer naj bi se, po navedbah naključnih mimoidočih, nahajal že četrti dan.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Jože Oblak, predsednik PGD Kamnik, so nesrečnega mačka z drevesa dopoldne poskušali rešiti tudi gasilci z avtolestvijo, vendar se jim muc ni pustil ujeti, ampak je splezal še višje, kjer pa ga niso mogli več doseči. Zato so mu gasilci v drevesu pustili hrano in vodo, obenem pa so zgradili še nekakšno rampo, po kateri bi se muc morda lahko sam spustil nazaj na tla.

 

Okoli dvajsete ure nam je bilo s terena sporočeno, da je muc, za katerega usodo trepeta domala pol Kamnika, še vedno na drevesu, se pa vsi skupaj nadejamo, da se bo slednjič le opogumil in poskusil priti na tla, saj bo v nasprotnem primeru potrebno jutri, ko bo na drevesu predvidoma že peti dan, potrebno najti način, da se ga slednjič le spravi z drevesa in, če se njegov lastnik še vedno ne bo našel, predati v oskrbo v zavetišče.