Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Knajpanje in dobrodejna bosonoga dogodivščina

Knajpanje in dobrodejna bosonoga dogodivščina

Terme Snovik so od včeraj bogatejše za bosonogo pot, ki je zgolj prva izmed aktivnosti v okviru projekta Kneippanje, s čemer kamniške oz. snoviške terme z vse bolj smelim korakom nadaljujejo in nenazadnje tudi na novo utirajo bogato izročilo kamniškega zdraviliškega turizma.

Ne gre namreč pozabiti, da je Kamnik, po zaslugi Prašnikarjevega zdravilišča, že nekdaj slovel kot zdraviliško mesto, ki so ga obiskovale tudi kronane glave, samo mesto in njegova zdraviliška ponudba, pa se je njega dni postavljala ob bok takratnim najznamenitejšim letoviščem in zdraviliščem.

Zato najbrž ni nič nenavadnega, da se je včerajšnje predstavitve bosonoge poti udeležilo nemalo obiskovalcev od blizu in daleč, vključno s člani Kneipp društva Vrhnika in Maribor, rednih obiskovalcev in prijateljev Term Snovik ter hotelskih gostov, ki so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi blagodejne bosonoge poti ter le-to, kljub precejšnji vročini, ki je vabila v globoko senco, brez zadržkov in z obilo dobre volje preizkusili tudi sami.

Kot je poudarila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper, katere vizija, predvsem papristen posluh za še tako majhne, vendar zelo pomembne potrebe in želje obiskovalcev, je v zadnjih letih kar vodi terme dobrodejno vplivala na utrip in ponudbo samih term, projekt ne temelji zgolj na novih pridobitvah, ampak predvsem na izobraževanju osebja, ki se že aktivno usposablja na vseh petih elementov Kneippove življenjske filozofije: hidroterapije, gibanje, zdrava prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog, ki jo je znameniti Sebastian Kneipp (1821 -1897) nemški duhovnik, vodni in fito terapevt,  izoblikoval na podlagi lastnih izkušenj, ko si je v mladosti s kopanjem v hladni Donavi, pozdravil tuberkulozo, kar ga je privedlo do odločitve, da bo svoje življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi.

Kneippova življenjska filozofija, kot tudi njegove so preproste in primerne za vsakogar, zato so jih v Termah Snovik že začeli vpletati v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka prijazna ljudem in tudi okolju.

Bosonoga pot je za naša stopala, ki vse redkeje doživijo neposreden stik s površino, svojevrsten izziv, ki na telo vpliva blagodejno in sproščujoče, četudi na katerem izmed enajstih različnih materialov, ki delujejo kot akupresurna masaža, v podplate nekoliko zbode, kar predstavlja svojevrsten, zagotovo pa ne neprijeten izziv, ki utegne med obiskovalci Term Snovik, kot se je izkazalo že na sami predstavitvi bosonoge poti, vzbuditi precej zanimanja, pozornosti in nenazadnje tudi smeha in dobre volje.

Prav takšne, kot jo običajno, ko beseda nanese na snoviške terme in njihove nove pridobitve, z velikim zanesenjaštvom kaže tudi neumorni oče snoviških term Ivan Hribar, ki mu je uspelo v sodelovanju s partnerji, sokrajani in domala celo Tuhinjsko dolino, ne le postaviti in oživeti vse bolj uveljavljene in obiskane terme, ampak najti in sestaviti tudi pravo ekipo, ki ponudbo snoviških term z majhnimi in zanesljivimi koraki dviguje na neko povsem novo, še višjo, gostom in obiskovalcem prijazno kvalitetno raven.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve