Naslovnica / Dogodek / 8. Maistrov večer: Kamničan Miroslav Potočnik o svojem vojaškem muzeju drugega gorskega strelskega polka

8. Maistrov večer: Kamničan Miroslav Potočnik o svojem vojaškem muzeju drugega gorskega strelskega polka

Vabilo na 8. Maistrov večer

Kamničan Miroslav Potočnik o svojem vojaškem muzeju drugega gorskega strelskega polka

Rojstna hiša Rudolfa Maistra,Šutna 23, 1241 Kamnik

Sreda, 10. december 2014, ob 18. uri

Po Sloveniji imamo kar nekaj zasebnih muzejev o prvi svetovni ali veliki vojni, kot jo pogosto tudi imenujemo. V tovrstnih zasebnih zbirkah največkrat laični raziskovalci preteklosti, navdušenci nad zgodovino z od vsepovsod zbranimi predmeti na ogled postavljajo podobo vojne izpred stotih let. Nekaj takšnih muzejev lahko najdemo na Primorskem (Drežnica, Lokve, Vipava), pa tudi bliže Kamniku, v Logatcu denimo, in celo čisto blizu, kar vas bo prav gotovo začudilo: zasebni vojaški muzej, imenovan Muzej drugega gorskega strelskega polka, imamo tudi v Kamniku na Levstikovi 19 a. Tako spet drži stara ljudska modrost, da tisto, kar imaš pred nosom, najtežje vidiš.

muzej potocnik
Zato smo tokrat v goste v Maistrovo rojstno hišo povabili lastnika tega muzeja, Kamničana gospoda Miroslava Potočnika, veterana vojne za Slovenijo in upokojenega častnika slovenske vojske. Dolgoletni skrbni zbiralec nam bo predstavil svoj muzej z izjemno bogato zbirko orožja in druge vojaške opreme iz 20. stoletja na Slovenskem, z besedo in fotografijo pa bo pripovedoval tudi o nam najbližji Soški fronti in o tem, kako so prvo svetovno vojno doživljali v Kamniku pa vse tja do Domžal.

Vabljeni!