Naslovnica / Dogodek / Družinska ura AMZS

Družinska ura AMZS

druzinska ura amzsAMD-KAMNIK bo v letu 2015 izvedel več prometno –preventivnih akcij s ciljem ozaveščanja udeležencev cestnem prometu o spoštovanju cestno-prometnih predpisov. S tem želimo dati svoj prispevek k zmanjšanju števila prometnih nesreč oz. k večji prometni varnosti na naših cestah.

Eno izmed predvidenih preventivnih akcij, ki smo jo poimenovali DRUŽINSKA URA bomo izvedli v sodelovanju z AMZS v Kamniku in sicer v soboto 12.09.2015 med 09.00 in 17.00 uro.

NAMEN IN POTEK DRUŽINSKE URE

Ob šotoru, ki je postal naš zaščitni znak, bo razstavljen avto, ki smo ga uporabili v AMZS preskusnem trku. To je avto, ki smo ga uporabili za preskus, da bi ugotovili, ali je mogoče obstoječe mejnike varnosti (že) postaviti še nekoliko višje. Ogled testnega avta, posnetki njegovega trka in razlaga posameznih posledic, ki so bile ugotovljene, vas zna prepričati v nasprotno. Pod šotor in okoli njega bomo postavili tudi otroške sedeže. Strokovnjak bo na voljo za vsa morebitna vprašanja o tem, kako prav izbrati in uporabljati otroški varnostni sedež. Motoristi bodo lahko preskusili svoj reakcijski čas na posebnem, prav za to namenjenem, skuterju. Kakšen vpliv ima alkohol na vožnjo, boste lahko videli ob pomoči posebnih očal in preverili, kako to vpliva na vaše motorične sposobnosti.

AMZS inštruktor varne vožnje bo prikazal pravilno nastavitev voznikovega delovnega prostora. Predstavili bomo zgibanko za bolj varčno in varno vožnjo, svetovali pri izbiri in pravilni uporabi varnostne čelade ter še bi lahko naštevali.