Naslovnica / Dogodek / Izdelava indijanskih lasnic

Izdelava indijanskih lasnic

 

Rokodelska delavnica pod taktirko Mance Srdar

Poletje je pred vrati, zato vas vabimo na zdaj že 8. delavnico s kamniško ustvarjalko. Tokrat si boste lahko izdelali indijanske lasnice s perjem. Kakšen pomen ima perje?… Perje ptice zaščitnice vas najhitreje in najučinkoviteje poveže z njeno energijo. Uporabljajte ga pri meditacijah, zavestnemu sanjanju, čiščenju avre in vdihavanju zdravilne energije v telo, pa tudi kot vsakdanji telesni okras, ki deluje kot talisman in vas obda z zaščitnim energijskim poljem, ki ga ustvari arhetipska moč vaše ptice zaščitnice.

Nošenje peres na telesu je eden najpreprostejših načinov usklajevanja s ptičjo energijo. Tako pokažete svoje spoštovanje do nje in v hipu sprožite njeno delovanje. Peresa kot atribut elementa zraka nenehno prečiščujejo vaše misli in ostrijo vašo pozornost. Poleg tega boste opazili, da perje v vaši avri poskrbi za občutek posebne lahkotnosti, ki vas bo spremljal skozi ves dan.

Obstaja veliko načinov nošenja peres, od katerih nobeden ni boljši ali slabši od drugega. Izberite si tistega, ki vam najbolj prija. Pri tem eksperimentirajte in bodite čim bolj ustvarjalni.

Peresa lahko vpletete v svoje lase, tako kot to počno Indijanci. Če vam to ne ustreza, si jih pritrdite na zapestnico ali na verižico okrog gležnja. Nekateri si naredijo ogrlico iz perja, ali pa si perje pritrdijo na gumbe srajc ali bluz. Zataknite si jih za pas, torbico ali nahrbtnik. Zelo modni so tudi dolgi uhani s perjem, ki zagotavlja prisotnost ptičje energije okrog področja vaše glave.

Perje okoli gležnja poskrbi za lahkoten korak in hitro hojo, nanizano okrog zapestja za mehkejše kretnje rok ter lažje pisanje in slikanje. Pernate ogrlice povečajo ustvarjalnost, govorno izražanje ter prispevajo h gibljivosti togega vratu, spuščene nižje, proti srcu, pa lajšajo ljubezenske bolečine in prebujajo sočutje. Peresa, zataknjena ali vpletena v pas, blažijo želodčne težave in ščitijo sončni pletež. Kadar jih nosimo okrog glave ali na njej, nas varujejo pred težkimi mislimi, potrtostjo in nezdravimi prepričanji. Omogočajo gibkost uma, hitost sklepanja in lahkotnost razumevanja.

Začnemo 19.4.2016 ob 18. uri v Kotlovnici. Udeležba je brezplačna in za material je poskrbljeno. Delavnico bo vodila Manca Srdar, ki izdeluje raznolike unikatne izdelke.