Naslovnica / Dogodek / Noč knjige v Matični knjižnici Kamnik

Noč knjige v Matični knjižnici Kamnik

noc knjigeTriindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec  – branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe.  Letos se projektu ni mogla upreti niti Matična knjižnica Kamnik.

Na Noč knjige vas vabimo v dvorano Matične knjižnice Kamnik na pogovor o knjigi Vera vase avtoric Alenke Rebula in Josipe Prebeg.

Z avtorico Alenko Rebula se bo v dvorani Matične knjižnice Kamnik pogovarjala Breda Podbrežnik Vukmir.

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu. Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

Avtorici O KNJIGI: »Želeli sva z vama deliti svojo izkušnjo vere vase:  posebno se ustavljava ob vprašanju osebnega daru in možnosti, ki jih imamo, da presegamo svojo zgodbo, odpuščamo in odlagamo stare krivice. Verjameva v preobrazbo, v vsakdanje radosti, v to, da smo vedno več od svoje nesreče, in da je pomoč vedno dosegljiva. V nas je veliko lepote in moči, česar pa pogosto ne vidimo!«

O AVTORICAH:

ALENKA REBULA je kot otrok večino časa preživljla odmaknjeno, med knjigami, sanjami in pisanjem. Diplomirala je iz filozofije in poučuje v Trstu. S pisanjem bi rada prispevala k pomirjenosti, v kateri je vsakdo ovrednoten ter lahko živi pristno in enakopravno. Še posebej ji je pri srcu blagor žensk in otrok.

JOSIPA PREBEG je diplomirala iz tehnike za spoznavanje in transformacijo notranjih procesov clearing in iz osteopatskega pristopa h gibanju danse sensible. Trenutno je edina certificirana voditeljica delavnic čutečega plesa v Sloveniji. Pred časom pa je diplomirala tudi iz terapije miofascialnih prožilnih točk po metodi Thomasa W. Myersa.