Naslovnica / Dogodek / Pest besed 004

Pest besed 004

 

Polni se Pest besed za udrihanje v petek, 4. 3. 2016!

Tokratna začinjena predjed bodo zaprisege poetov. V prvem krogu se bodo kandidati razvrstili s svojevrstnimi zaprisegami in obljubami, v spomin na stari datum “United States presidential inauguration”.

Obetajo se vam štirje izjemni cikli pesnikov, mlada kamniška pevka in odlično vzdušje.

Naj vas udari Pest besed!

Za več informacij in prijave za nastop izbiramo pošljite mail na
pestbesed@gmail.com

—–

Pest besed je dogodek, ki poizkuša uveljaviti zahodu že dobro poznane večere slam poezije. Gre za tako imenovano urbano, underground poezijo, predvsem družbeno kritično, satirično, čeprav se na odru pojavljajo stihi vseh vrst.

Za vznemirljivost poskrbi tekmovalni element, pesniki se namreč med seboj pomerijo na odru, občinstvo pa je tisto, ki aktivno sodeluje, saj odloča o zmagovalcu, ocenjuje pa tako samo poezijo kot tudi interpretacijo le te. Tekmovanje poteka v več krogih, zmagovalec pa dobi prestižno modro knjižico-neke vrste prenosno trofejo, kamor vpiše svojo zmagovalno pesem. Ta ga obvezuje, da njeno lastništvo ubrani na naslednjem dogodku.

K čarobnosti večerov pridodajo temačno ozračje, male kockaste mizice, na katerih brlijo sveče in na katerih se znajde tudi kakšen prigrizek in pijača, ter prijetna glasba v živo, ki občinstvo zabava ob odmorih.