Naslovnica / Dogodek / Poletje Pod gradom – KITARSKI DUO PETRIC-SHRESTHA

Poletje Pod gradom – KITARSKI DUO PETRIC-SHRESTHA

petric-ravi

Ravi in Miha kažeta zelo širok glasbeni spekter v raznolikosti ritmov ter melosov, spojitve glasbenih žanrov in glasbenega znanja vse od Andaluzije, Kube, Brazilije, Indije pa do Balkana. Kitarski duo Petric-Shrestha sestavljata dva izvrstna glasbenika in kitarska virtuoza, ki sta vsak svoje glasbene smernice združila v enovrstno fuzijo etna-klasike-flamenka-jazza z lastnim izrazom. Čutiti je tudi vpliv velikih jazzovskih ikon kot sta Chick Corea in John Mclaughlin pa tudi velemojstra kitare Paca de Lucie.

Ob svojevrstnih aranžmajih skladb (klasičnih predvsem španskih in katalonskih skladateljev) kot tudi izvrstnih avtorskih skladbah ne bo manjkalo ne nežnih intimnih tonov kot tudi virtuoznosti ne.

Ravi Shrestha je akademski glasbenik; po opravljenem magisteriju v nemškem Karlsruhe pa se je izpopolnjeval v flamenku v Barceloni. Poleg klasične kitare se njegov spekter glasbe širi tudi na argentinski tango ter blues, katerih elemente vnaša v klasiko in v lastne kompozicije. Je član zasedb Trio Marakle in tango kvinteta Astorpia.

Miha Petric je znan virtuozni kitarist in ustanovitelj skupine Moonlight Sky, katera izvaja fuzijo balkanskih ritmov, jazza in progresivnega rocka. Sodeloval pa je tudi s skupinami “Gal in Galeristi”, “Brizani Project”, “Cork Screw”, “Aritmija”,…. Piše tudi glasbo za gledališče predvsem pa ustvarja svojo glasbo, ki je široka mešanica različnih stilov.