Naslovnica / Dogodek / Poletje Pod gradom: Koncert skupine Bluesteam

Poletje Pod gradom: Koncert skupine Bluesteam

Poletje Pod gradom je skupno ime za cikel koncertov, ki se bodo med 30.5. in 12.9. zgodili v Bistroju Pod gradom v Kamniku. Koncerti bodo na sporedu ob koncu tedna, v petek ali soboto, vedno ob 21.00.

Izbrane glasbene skupine pokrivajo širok spekter najrazličnejših glasbenih zvrsti, poudariti pa je treba, da gre večinoma za vrhunske glasbene izvajalce, tako akademske glasbenike kot glasbenike, ki osvajajo preprosta ljudska srca.

Sobota, 30.maj 2015

BLUESTEAM

bluesteam

Skupino sestavljajo kitarist in pevec folk rock skupine Hiša Andrej Guček ter bobnar Iztok Pepelnjak, basist Simon Jurečič, ki prihaja iz mariborske popjazz zasedbe Supersoniq, kranjski bobnar Iztok Repovž pa je znan iz mnogih slovenskih blues, jazz in rock zasedb.

Repertoar BLUESTEAM sestavljajo priredbe blues in boogie klasik (Memphis Slim, B.B. King, Robben Ford, Lynyrd Skynrd, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, …), tu pa tam pa se vmes prikrade tudi kakšno presenečenje. Skupina narejena za užitek v bluesu.

Bend je bil ustanovljen konec leta 2003 kot stranski projekt Andreja Gučka na kitari in vokalu (Hiša) in Jureta Torija na klaviaturah (Orlek, Tori trio). K sodelovanju sta povabila bobnarja Miho Koritnika in basista Simona Jurečiča. Že spomladi 2004 je bobnarja zamenjal Iztok Pepelnjak (tudi Hiša), ki je ostal član vse od tedaj. Leto kasneje je skupino zapustil Jure Tori in se posvetil lastnim avtorskim projektom. Od tedaj je skupina večino časa igrala kot trio, občasno pa se ji je pridružil tudi orgličar Robert Ivačič. Približno leto dni je skupina nastopala z violinistom in skladateljem Milošem Simićem, ki je na violino igral vokalne linije. Od začetka 2014 igra bobne Iztok Repovž, znan iz mnogih slovenskih blues, jazz in rock zasedb.