Naslovnica / NOVICE / Kolesarska Dirka po Sloveniji bo potekala tudi v Kamniku

Kolesarska Dirka po Sloveniji bo potekala tudi v Kamniku

Spodbujajte najboljše kolesarje na Dirki po Sloveniji, ki bodo imeli, z atraktivnim zaključnim šprintom po Šutni, v Kamniku tudi zaključek oz. cilj “kraljevske etape”.

Ta konec tedna se bodo najboljši kolesarji odpravili na zahtevno Dirko po Sloveniji, ki bo potekala od srede, 13. junija, do nedelje, 17. junija. Najtežja preizkušnja, tako imenovana »kraljevska etapa«, se bo v soboto, 16. junija, zaključila v Kamniku in sicer s šprintom po Šutni in ciljem na Glavnem trgu. 4. etapa se bo začela v Ljubljani in bo vsebovala tri gorske cilje – Jezersko, Pavličevo sedlo in Volovljek.

Vse navdušence nad športom ter ostale vabimo, da si dirko ogledajo v živo ali na sami trasi ali v pa v cilju na Glavnem trgu. To bo namreč idealna priložnost za atraktivno in športno spodbujanje najboljši kolesarjev. Navijaške zastavice in balone boste lahko dobili v turistično informativnem centru na Glavnem trgu.

V cilj bodo kolesarji prispeli predvidoma med 14.30 in 15.30 uro. Po koncu tekmovanja bo na Glavnem trgu potekala podelitev nagrade najboljšim tekmovalcem. Zmagovalec te kraljevske etape bo za nagrado prejel tipično kamniško majoliko, ki jo je izdelala Irena Radej.

Sicer pa bodo najboljši kolesarji v občino Kamnik prispeli na Kranjskem raku nekaj po 14. uri, potem se bodo spustili do Stahovice, nadaljevali čez Zgornje Stranje, se peljali mimo nekdanje smodnišnice, mimo stadiona Mekinje, čez Plečnikov most čez Nevljico, po obvozni cesti do mostu na Šolski ulici, se tam usmerili proti Šutni in po njej pripeljali do Glavnega trga. Podrobnejše informacije o etapi so na voljo na uradni spletni strani www.tourofslovenia.si.

Med tekmovalci bo tudi Kamničan Luka Mezgec, ki bo tekmoval za avstralsko ekipo Mitchelton-Scott. Tekmovali pa bodo tudi slovenski asi Primož Roglič, Jani Brajkovič in Matej Mohorič ter drugi vrhunski kolesarji kot so lanski zmagovalec Rafal Majka, Marcel Kittel, Mark Cavendish in Caleb Ewan.

Kamnik je kolesarsko mesto, kar dokazujejo številna kolesarske prireditve kot tudi uspehi kolesarskih klubov in kamniških kolesarjev. Raznolik teren pa privablja tudi rekreativne kolesarje, ki se radi odpravijo ali do izvira Kamniške Bistrice ali se z gorskim kolesom povzpnejo proti Veliki planini. Zato bi bilo primerno, da to dokažemo tudi z množičnim ogledom dirke ter športnim spodbujanjem.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik