Naslovnica / KULTURA / Komedija Slikar na vasi

Komedija Slikar na vasi

»Komedija je najbolj kruta resnica, saj se pravzaprav v njej najdemo sami, vendar se nikoli ne smejimo sami sebi temveč drugim, ki delajo enake napake v življenju, kot jih delamo sami.« Franc Plut

V nedeljo zvečer je v polnem šotoru pri Termah Snovik že tretji dan zapored potekala predstava Toneta Partljiča z naslovom Slikar na vasi.

Zgodba govori o današnjih dneh, kaj se dogaja v naši družbi in kako ljudje iščejo lahek vir zaslužka. Obiskovalec v igri se predstavi kot slikar, ki je v vas prišel zaradi posebnega ambienta in narave da bo ustvarjal po navdihu, kot pa se spodobi za komedijo seveda kasneje v zgodbi preskoči iskrica med slikarjem in gostiteljico, ko se srečata v mestu.

Bistvo zgodbe je prikaz tega, koliko in kaj so ljudje pripravljeni žrtvovati in storiti, da bi prišli do lahkega zaslužka in si ustvarili dobre pogoje za življenje.

V igri, ki jo je režiral Franc Modrijan so nastopili Marta in Žana Šuštar, Zoran Grošelj, Slavi in Janez Pavlič, Jan Goltnik, Janez Pančur, Breda Jeras, Miro Klemenc in Maja Hribovšek, s svojo igro pa so privabili skoraj petsto obiskovalcev skozi cel vikend.

Fotografije: Franc Modrijan