Naslovnica / Napovedi in obvestila / Komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve

Komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve

Seznam komemoracij oziroma polaganj vencev na grobiščih in spominskih ploščah ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve.

Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik-Komenda ter veteranske in domoljubne organizacije Občina Kamnik vabijo na osrednjo komemorativno slovesnost ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, ki bo v sredo, 30. oktobra 2019, ob 16. uri na kamniških Žalah pri spomeniku padlim v NOB in padlim v 1. svetovni vojni. Ob prisotnosti veteranskih in domoljubnih organizacijah Občine Kamnik bo slavnostni govornik podžupan Aleksander Uršič. V kulturnem programu bodo nastopili Mestna godba Kamnik in Prvo slovensko pevsko društvo Lira Kamnik, povezovalec programa pa bo Tone Ftičar.

V petek, 1. novembra 2019, se bo Tuhinjski dolini pri spomeniku 192 padlim borcem NOB na Prevojah odvijala slovesnost ob 9. uri, katere organizator sta Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik in krajevni odbor Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik.

V petek, 1. novembra 2019, pa se bo župan Matej Slapar ob 10. uri skupaj s predsedniki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik s položitvijo vencev pred osrednje kamniške spomenike poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Besedilo: Občina Kamnik