Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Cestna usada v Košišah in Porebru sta že sanirana, nekatere ceste pa imajo manj lukenj

Komunalni vestnik: Cestna usada v Košišah in Porebru sta že sanirana, nekatere ceste pa imajo manj lukenj

Cesti v Košišah in Porebru sta, po zaslugi že zgrajenih novih opornih zidov, znova varnejši, kaj kmalu pa bo tako tudi v Špitaliču. Tudi ta teden so v veliki meri zaznamovala številna “pomladanska” vzdrževalna dela in čistilne akcije, s svojim mrzlim in sneženim repom pa nekoliko še vedno opleta tudi zima.

 Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Minuli delovni teden je bil po vsebini del precej podoben prejšnjemu, le s to razliko, da so bila v tem tednu, s postavitvijo kamnitih zložb, uspešno sanirana cestna usada v Košišah in Porebru, tako da se je ena izmed naših gradbenih ekip že preselila v Špitalič ter tudi tamkaj začela s sanacijo posedajočega odseka ceste.

 

Z deli smo nadaljevali tudi v Soteski oz. v Porebru, kjer od začetka meseca poteka gradnja fekalne in optične kanalizacije, zaradi sanacije poškodovanih kanalizacijskih vodov, pa je bilo potrebno posredovati tudi v Šmartnem.

 

Zima navadno ne prinese le snega, ampak tudi precej nesnage, ki jo je možno, nemalokrat žal tudi zaradi posameznih neozaveščenih občank in občanov, opaziti na cestah in drugih javnih površinah. Zato se moramo, ko skopni sneg, v Komunalnem podjetju Kamnik posvetiti tudi različnim oblikam čiščenja.

 

Nadaljujemo s čiščenjem muld, cest, horizontalne signalizacije, koritnic, jaškov in še česa.

Mulde je v tem tednu ekipa vzdrževalcev očistila v Palovčah in Košišah, očiščene so bile tudi koritnice na cesti Špitalič – Okrog, pod skrbnim drobnogledom naših vzdrževalcev pa so tudi številni prometni znaki.

 

Čiščenja so se najprej lotili v Podgorju, na Miklavčičevi ulici in Polčevi cesti. Nekateri prometni znaki so bili potrebni popravil in prestavitve (Gozd, Ljubljanska cesta idr.).

Precej umazanije smo odstranili tudi ob robnikih Kovinarske in Steletove ceste, še več potrpljenja pa je terjalo čiščenje grafitov, ki so že nekaj časa bodli v oči mimoidočih na Ljubljanski cesti.

 

Spotoma omenimo še čiščenje ceste v Gozdu, ki je zaradi nasutega kamenja bila nevarna za voznike in postavitev korit na Šlakarjevi poti, na Žebljarski poti pa smo se lotili obnove oz. menjave dotrajanih robnikov.

 

S hladno maso smo »plombirali« cestne škrbine v Pšajnovici, na Rakitovcu, Kregarjevem, Ekslerjevi in Rudniški ulici,  Bistričici ter Češnjicah. Četudi bi bile omenjene ceste marsikje potrebne temeljite prenove, za to zaenkrat še ni zagotovljenih sredstev, imajo pa od tega tedna dalje vsaj nekaj manj zoprnih lukenj.

 

S svojim mrzlim in sneženim repom pa še vedno opleta tudi zima. Četudi smo že misli, da so zimske akcije za letos že preteklost, jo je zima, vsaj v višjih legah občine, znova nekoliko zagodla, zaradi česar je bilo potrebno na cesti proti Menini Planini odstraniti snežne zamete.

Je bilo pa zato delo bolj pomladno obarvano v Srednji Vasi, kjer smo dokončali začeta dela, ki so se začeli že lani, ter dokončno uredili in zasadili travnate javne površine, obenem pa, s položitvijo posebnih plošč, tudi slepim in slabovidnim omogočili varno uporabo pločnika ter prečkanje ceste.

 

V prihodnjem tednu bo moč naše ekipe moč opaziti tudi na Viru pri Nevljah, kjer pričenjamo z deli na meteorni kanalizaciji, kot smo že omenili, pa se bodo nadaljevala tudi sanacijska dela cestnega usada v Špitaliču. Seveda pa ne bomo pozabili na načrtovana vzdrževalna dela.

TEDENSKI PLAN VZDRŽEVALNIH DEL: za obdobje od 15.03.2021 do 21.03.2021    

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Buč, Pirševo, Kregarjevo
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Godič, Tunjice
 • Čiščenje muld in jaškov: Palovče
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest
 • Sanacija brežine ob mostu: Špitalič

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Popravilo prometnega znaka: Klemenčevo
 • Postavitev cestne zapore: Šutna-Glavni trg

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN    

 • Praznjenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznjenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke
 • Zamenjava košev za smeti-pasji: Steletova

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve