Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zmrzal, nesnaga, plazovi in okvare

Komunalni vestnik: Zmrzal, nesnaga, plazovi in okvare

Letošnji marec je obarvan pretežno s sanacijskimi in vzdrževalnimi deli, saj že od začetka meseca skrbimo za sanacijo plazovitih območij na različnih cestah. Na pomlad so še vedno aktualna tudi različna vzdrževalna dela in čistilne akcije, v tem tednu pa so jo zagodle tudi številne okvare in intervencije.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Pri mostu v Špitaliču smo v tem tednu sanirali nevarno brežino. Osem metrov dolg uporni zid bo preprečil nadaljnje plazenje terena, dela pa so, razen postavitve betonskega zidu, obsegala še izvedbo iztočne glave in druga pomožna dela, ki so bila potrebna za zaključek del.

 

V prihodnjem tednu naše ekipe že čakata nova delovna izziva. Nov usad bo, s pričetkom v ponedeljek, saniran v Malem Rakitovcu, dan kasneje, predvidoma v v torek, pa pričnemo z deli na največjem usadu v Motniku. Na omenjeni lokaciji bo za optimalno sanacijo terena potrebna izgradnja zidu v skupni dolžini 18 m.

 

V Srednji vasi smo zaključili izvedbo taktilnih plošč za slabovidne, ki bodo omogočale varnejšo uporabo pločnika.

Nadaljujemo s čiščenjem muld v Palovčah in krpanjem asfalta. Poškodovane in nevarne odseke cest smo tokrat sanirali na Kajuhovi cesti, Palovški cesti, Streliški ulici, na Šutni, v Veliki Lašni, v Buču in v Pirševem, medtem ko smo se v Tunjicah zadrževali zaradi krpanja makadama.

 

Med redna spomladanska opravila se uvršča čiščenje za robniki in kockami. Počistilo se je na Radomeljski cesti, v Volčjem Potoku in v Podgorju, nadalje pa tudi v Kamniški Bistrici in Stranjah.

 

Zaradi mrzlih juter ter občasnih snežnih ploh je ponekod še vedno potrebno posipanje. Predvsem brvi, kjer zmrzal uporabnikom povzroča težave.

 

Precej opravka smo imeli s sanacijo in montažo manjkajočih betonskih pokrovov (Ravne, Palovče) ter prometno signalizacijo – menjava poškodovanih prometnih drogov (Steletova cesta) in prometnih znakov (Godič, Klemenčevo, Lenart) ter tabel (Steletova).

 

Na Viru se je v sklopu vzdrževanja meteorne kanalizacije izvedla obsežnejše drenaže.

 

Navkljub nekaterim zimskim opravilom, pa smo sredi marca osredotočeni predvsem na spomladanska opravila – v tem tednu smo pričeli s pometanjem hodnikov za pešce, ki smo jih temeljito počistili v Stranjah, Kamniški Bistrici in na Vrhpolju.

Za intervencijsko popestritev minulega delovnega tedna, pa so poskrbele številne, predvsem vodovodne okvare. Največ dela je bilo na Streliški ulici, kjer je bilo zaradi počene cevi napeto domala cel dan, za konec pa omenimo še četrtkovo intervencijo na Jakopičevi cesti, kjer je vlačilec pri manevru uspel premakniti pokrov kanalizacijskega jaška, kar je zahtevalo takojšnje posredovanje.

 

Nov teden pa bo, kot običajno, prinesel nove delovne izzive.

TEDENSKI PLAN DEL: za obdobje od 22.03.2021 do 28.03.2021

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Podstudenec, Krivčevo
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Žaga, Rožično
 • Čiščenje muld: Palovče
 • Čiščenje jaškov: Palovče
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest
 • Sanacija iztoka: Špitalič

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Popravilo prometnega znaka: Medvedova

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznjenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznjenje, odvoz in deponiranje vsebine košev za pasje iztrebke
 • Pometanje pločnikov: Nevlje, Soteska, Kavran, Markovo, Srednja vas

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

Komunalno podjetje Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve