Naslovnica / KULTURA / Koncert skupine ŠanSončki: »Vedno je čas za ljubezen«

Koncert skupine ŠanSončki: »Vedno je čas za ljubezen«

V kamniški knjižnici  je v torek, 9 maja zvečer skupina ŠanSončki , ki jo sestavljajo Daniel Artiček – Dane (vokal, kitara, orglice), kitarist Marko Fujan in basist Marjan Spruk , predstavila avtorska besedila in glasbo Daniela Artička-Daneta.

Od leve proti desni: Marko Fujan (kitara, vokal), Daniel Artiček-Dane (vokal, kitara), Marjan Spruk (bas kitara, vokal)

Vsi trije člani zasedbe so sicer »prekaljeni glasbeni mački«, glasba, ki so nam jo predstavili pa je nova in izvirna. Predstavili so nam tudi nekaj skladb z Danetove prve zgoščenke Slep, ki je izšla pred dobrim letom – danes za spremembo v lastni priredbi za akustični trio. Posebnost večera je bilo več novih avtorskih skladb v lastnih aranžmajih. Besedila vseh pesmi nosijo sporočila za sleherno poslušalko in poslušalca, če si le vzame čas in prisluhne.

Pogled na dvorano Knjižnice Kamnik med nastopom.

Koncerta se je kljub aprilsko muhastemu maju udeležilo večje število novosti željnih obiskovalcev. Vzdušje na koncertu je bilo zelo sproščeno in neformalno, povezano s kratkimi pojasnili skladb, kar je nastop povezalo v celovito in malce šegavo zgodbo o ljubezni. Poslušali smo slogovno zelo različne skladbe od veselih, šegavih, otožnih, zabavnih,… vse do zbadljivo komičnih, ki so kljub akustični zasedbi ohranile raznolikost. Izvedba je bila dinamična in temperamentna kot se za »šansončke« spodobi. Veselimo se že njihovih novih nastopov.

Napisala in fotografirala: Brigita Artiček