Naslovnica / ŠPORT / Košarkarska veteranska tekma Stranje : Vrhpolje

Košarkarska veteranska tekma Stranje : Vrhpolje

V soboto, osemindvajsetega maja, je potekala veteranska tekma med ekipama Stranj in Vrhpolj. Dogodek je postal tradicionalen, saj je bil izveden že peto leto zapored.

Tekma je bila zaradi predvidenega slabega vremena skoraj odpovedana,  vendar smo jo s pomočjo ravnatelja OŠ Stranje g. Borisa Jemca, namesto na zunanjem igrišču uspeli odigrati v tamkajšnji telovadnici.

V sobotnem opoldnevu se je tekma pričela. Gostujoča ekipa Vrhpolj je nastopila v postavi Mikuž, Grebenc, Ličen, Obradović, Reisner in Janez Balantič ter zelo hitro prevzela pobudo in povedla. Po prvem polčasu je bilo stanje na semaforju 24: 30 za ekipo Vrhpolj.

Igralci domače ekipe Stranj v postavi Kovač, Zrilić, Kladnik, Humar, Levec, Čevka, Cerar ter Matjaž Balantič so se v 3 četrtini uspeli približati na sedem točk zaostanka. Za kaj več so jim pošle moči, tako da bil končni rezultat 36:57 za gostujočo ekipo iz Vrhpolja!

Trenutni rezultat po petih letih medsebojnih tekem je 3:2 v korist košarkarske ekipe Stranj.

Po končani tekmi so igralci nadaljevali druženje ob dobri hrani in pijači ter se že dogovorili za tekmo v naslednjem letu. Hvala glavnemu sponzorju Radenska d.o.o. ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali, saj brez njih tekme ne bi bilo.

Janez Balantič
Foto: Anej Balantič