Naslovnica / NOVICE / Kratko, a sladko Perovanje

Kratko, a sladko Perovanje

Letošnje Perovanje je sicer zmotil in prekinil dež, zaradi katerega je odpadlo kar nekaj predvidenih dejavnosti, druženje ob riževem narastku pod dežniki, pa je bilo kljub nadvse prijetno.

Veselo tradiconalno druženje krajank in krajanov KS Perovo ter njihovih prijateljev, ki se je v preteklih letih znalo zavleči vse do poznih večernih ur, je bilo včeraj sicer precej krajše, kot običajno.

Organizatorjem luštne krajevne prireditve jo je, poleg drugih težav, letos namreč kar precej zagodlo vreme, ki je omogočilo zgolj delno izvedbo zanimivega ogledovanja lokalnih znamenitosti in zanimivosti, poimenovanega »Pešbus«, skorajda v celoti pa okrnilo predvideni družabni in kulturni program ter sproščeno druženje na igrišču med bloki na Zikovi.

Če se nekoliko pošalimo, bi lahko rekli, da je bila osrednja družabna aktivnost posvečena pripravljanju in pospravljanju, ki pa ni bila zabavno-tekmovalnega značaja, je pa dež dobrodošlo pripomogel k navezovanju tesnih medsebojnih stikov med stiskanjem pod zavetjem krošenj in dežnikov.

Kratko in mokro Perovanje pa je imelo tudi svoje prednosti. Dobre volje ni manjkalo, kajti vsi obiskovalci so bili namreč vsaj malo, ali pa kar pošteno »fajhtni«, do dežja, da si ne bo kdo mislil česa slabega, prav vsi pa dodobra siti izvrstnega riževega narastka, ki si ga je lahko marsikdo, kot “šajbezen” odnesel tudi s seboj za »evrovizijsko« malico.

Skratka, včerajšnje Perovanje je bilo resda kratko, a toliko bolj sladko, smo pa povsem prepričani, da bo vse zamujeno, po zaslugi dobrovoljnih in trmastih organizatork ter organizatorjev, v veliki meri nadoknadeno najkasneje v prihodnjem letu.

Fotografije: Matevž Skamen in Kamnik.info

X