Naslovnica / Trači in tračnice / Kresovanje z Ognjenimi muzikanti na Vrhpoljah

Kresovanje z Ognjenimi muzikanti na Vrhpoljah

Daleč najbolj obiskano in najbolj veselo kresovanje na Kamniškem se je sinoči odvilo na Vrhpoljah, kjer so gasilci PGD Nevlje pripravili veliko predprvomajsko veselico z Ognjenimi muzikanti.

Kljub temu, da smo kresovanje z gasilsko veselico uspeli obiskati šele po polnoči, ko bi bilo pričakovati, da je dobršen del utrujenih veseljakov že zapustilo prizorišče, smo bili ob pogledu na povsem poln prireditveni šotor, ki je bil premajhen za vse obiskovalce, prav prijetno presenečeni.

kresovanje nevlje 6

 

Starejši obiskovalec veselice bi morda dobil vtis, da je prišel na šolski oz. študentsko zabavo, kajti na prizorišču so prevladovali predvsem mlajši obiskovalci, medtem ko je bilo nekoliko starejše opaziti predvsem med strežnim osebjem, kar kaže, da so se trendi na gasilskih veselicah povsem obrnili. Če so bile tovrstne prireditve še pred časom predvsem v domeni srednje in starejše generacije, pa so veseliška prizorišča zdaj polna mladih, ki se, na povsem svoj in neobremenjen način, zabavajo ob zvokih narodno zabavne glasbe.

kresovanje nevlje 12

 

Iz videnega bi lahko rekli, da so neveljski gasilci z organizacijo kresovanja in veselice z Ognjenimi muzikanti, ki so, še bolj kot kres, dodobra zakurili plesišče in razpoloženje, zadeli žebljico na glavico ter ponovno rešili čast kamniških kresovanj in predprvomajskih prireditev, saj jim je sinočnja veselica, ki se je zavlekla vse do jutranjih ur, zagotovo več kot odlično uspela.