Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (01. 12. – 07. 12. 2014)

Kronika Policijske postaje Kamnik (01. 12. – 07. 12. 2014)

1. december
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 29-letnik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz Podboršta proti Mlaki. V naselju Mlaka je pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost 42-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je v trenutku nesreče pravilno vozil po prednostni cesti. V prometni nesreči je sopotnica v vozilu oškodovanca utrpela telesne poškodbe. V prometni nesreči je nastalo za približno 1.300 evrov materialne škode. 29-letnemu povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

2. december
Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek s 34-letnico iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedena vozila osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola, odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so zaradi navedenega 34-letnici začasno zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjeno podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so obravnavali tatvino motornega kolesa v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času, iz skupnih garažnih prostorov stanovanjskega bloka v Kamniku, odtujil motorno kolo znamke KTM, črne barve, registrske številke LJ BT-10. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za približno 20.000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

3. december
Policisti so imeli v Kamniku postopek s 62-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. december
Obveščeni smo bili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani voznik z vozilom Renault Clio, črne barve, starejše izdelave, natočil gorivo in odpeljal brez plačila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

5. december
Okoli 15.15 ure so policisti obravnavali prometno nesrečo na križišču Šolske ulice in regionalne ceste Kamnik – Ločica. Ugotovljeno je bilo, da je 77-letnik vozil osebni avtomobil po regionalni cesti, in sicer iz smeri Kamnika proti Duplici. V semaforiziranem križišču Šolske ulice in regionalne ceste je 22-letni voznik osebnega avtomobila zavijal levo iz šolske ulice na regionalno cesto v smeri proti centru Kamnika, pri čemer je prišlo do trčenja med obema voziloma. Pri obravnavi prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 22-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar je bilo 22- letniku začasno zasežen osebni avtomobil in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V zvezi navedene prometne nesreče zaradi razjasnitve okoliščin le-te policisti Policijske postaje Kamnik naprošajo vse očividce prometne nesreče, da se zglasijo na policijski postaji, pokličejo na telefonsko številko 01/830 31 80 ali telefonsko številko 113.

7. december
Policisti so imeli v Kamniku postopek z 21-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bila omenjenemu  zasežena PVC samozapiralna vrečka v kateri se je nahajala neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Kršitelju bodo policisti izdali odločbo o prekršku v hitrem postopku.