Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (29. 12. 2014 – 4.1. 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (29. 12. 2014 – 4.1. 2015)

Z AVTA UKRADEL VSA KOLESA
29. 12. 2014 –
Policisti so obravnavali tatvino koles z osebnega vozila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do vozila ter z njega odtujil vsa štiri kolesa s pnevmatikami. Neznani storilec je z dejanjem oškodoval lastnika za ca 400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

NI HOTEL PIHATI
30. 12. 2014
– Policisti so imeli v Kamniku postopek s 34-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti katerega pa je odklonil. Kršitelju je bila izrečena prepoved vožnje vozila in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TRČIL V ZAPORNICE IN POBEGNIL
31. 12. 2014
– Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je 50-letni voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo z vozilom trčil V zapornice na prehodu čez železniško progo, ter po trčenju s kraja odpeljal. V prometni nesreči je nastalo za cca. 1000 evrov materialne škode. V prometni ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so povzročitelju izsledili in mu izdali plačilni nalog.

IZSILIL PREDNOST IN NAPIHAL
Obveščeni smo bili o prometni nesreči v okolici Kamnika. Policisti so na kraju ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega vozila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču povzročil prometno nesrečo v kateri je nastala premoženjska škoda. V prometni nesreči je nastalo za cca. 2000 evrov materialne škode. V prometni ni bil nihče telesno poškodovan. Prav tako je bil zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

VPIL IN RAZGRAJAL TER PRENOČIL PRI POLICISTIH
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Glavnem trgu v Kamniku, kjer naj bi pijani moški razgrajal. Na kraju so policisti ugotovili, da je 28 moški vpil, razgrajal in grozil, ob prihodu policistov na kraj pa s kršitvijo kljub opozorilu in ukazu, ni prenehal, zato so mu policisti odredili pridržanje. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

ZA SILVESTROVO RAZBIL IZLOŽBO

1. 1. 2015 – Policisti so obravnavali poškodovanje izložbenega stekla na Šutni. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času razbil izložbeno steklo. Z dejanjem je povzročil za okoli 400 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

HOPLA KONOPL’A
3. 1. 2015 –
Policisti so imeli v Kamniku postopek z  31- letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bil zasežen manjši skupek neznane snovi zeleno-rjave barve za katerega se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 31-letnika bodo policisti napisali odločbo o prekršku.