Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1. do 7. junija 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1. do 7. junija 2015)

Med junake kamniške črne kronike preteklega tedna so se ponovno uvrstili vlomilci, vinjeni vozniki, travco kadeči najstniki, vročekrven mladenič poznih dvajsetih let,  ki je kršil javni red in mir, ter tudi tatinsko naravnana “športnica”, ki je ukradla športne copate, ampak očitno še ni v najboljši kondiciji, saj so jo prijeli.

Najstnika s travo
1. 6. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek z 19-letnikom in z mladoletnikom oba iz okolice Kamnika. Pri postopku sta bili obema zaseženi dve samozapiralni PVC vrečki, v katerih je bila neznana zeleno-rjava snov, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu 19-letniku izdali odločbo v hitrem postopku, zoper mladoletnika pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pijan za volanom
1. 6. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 57-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 57-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlom v stanovanjsko hišo in stanovanje
2. 6. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in stanovanje v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času vlomil v okolici Kamnika vlomil v stanovanjsko hišo in v stanovanje , ter iz notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vročekrven mladenič se je ohladil  v priporu
5. 6. 2015 Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik iz Kamnika pijan kršil javni red in mir, pri čemer je navedeni tudi ob prihodu policistov na kraj dejanja nadaljeval s kršitvijo in ker je bilo utemeljeno pričakovati, da pijani 27-letnik s kršitvijo ne bo prenehal oziroma bo nadaljeval s kršitvami, je bilo zoper 27-letnika odrejeno pridržanje do izstreznitve. Policisti so 27-letniku zaradi več kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Tatinska »športnica«
6. 6. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino artiklov v eni izmed trgovin v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 24-letnica v eni izmed trgovin izvršila tatvino športnih copat. Pri dejanju jo je videl uslužbenec, ki jo je zadržal na kraju do prihoda policistov. Z dejanjem je 24-letnica oškodovanca oškodovala za okoli 50 evrov. Policisti bodo zoper 24-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Vlom v gradbena kontejnerja
7. 6. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v dva gradbena kontejnerja v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči v okolici Kamnika vlomil v dva gradbena kontejnerja in iz notranjosti odtujil motorno žago, agregat in dve vibracijski plošči. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 20.000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.