Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (od 13. 7. do 19. 7. 2015)
Simbolična fotografija.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 13. 7. do 19. 7. 2015)

NASILJE V DRUŽINI
13. 07. 2015 – Policijska postaja je bila obveščena o nasilju v družini v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se doma sprla oče in sin, pri prepiru pa je oče sina izzival k pretepu in ga zmerjal. Ob prihodu policistov se je oče umiril, zaradi kršitve javnega reda in miru pa mu je policist napisal plačilni nalog.

ZASEŽENO KOLO Z MOTORJEM
13. 07. 2015 – Policisti so imeli v Šmarci postopek z mladoletnim voznikom kolesa z motorjem. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima ustreznega vozniškega dovoljenja, ter da je kolo z motorjem neregistrirano. Zaradi tega so kolo z motorjem zasegli, zoper mladoletnika pa podali obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

VLAK POVOZIL KOLO
14. 07. 2015 -Strojevodja vlaka je obvestil policijsko postajo, da je na Bakovniku povozil kolo, ki je ležalo na železniških tirih. Pri tem materialna škoda na vlaku ni nastala, niti zaradi tega ni bil ogrožen železniški promet ali vozni red. Policisti na kraju dogodka niso ugotovili poškodb na železniški infrastrukturi, prav tako z zbiranjem obvestil niso ugotovili, kdo je kolo nastavil na tire, najverjetneje pa je pri tem dejanju šlo za neodgovorno dejanje objestne mladine.

VLOM V SKLADIŠČE
13. 07. 2015 – Poslovodja bencinskega servisa Petrol v Žejah je obvestil, da je neznani storilec preko noči vlomil v skladišče s plinskimi jeklenkami. Policisti so na kraju ugotovili, da je storilec zvil okvir vrat, ter nato iz notranjosti odtujil več plinskih jeklenk. S tem je podjetje oškodoval za okoli 300 EUR.

TATVINA V TRGOVINI
16. 07. 2015  -Poslovodja trgovine SPAR je obvestila policijsko postajo, da sta dva neznana storilca odtujila poln nakupovalni voziček raznih artiklov. Policisti so z zbiranjem obvestil in pregledom nadzornih kamer ugotovili, da sta v trgovino prišla dva moška stara okoli 30 let in med prodajnimi policami nabrala poln voziček različnih artiklov, nato pa sta trgovino zapustil skozi vhod prodajalne. Kaj točno je bilo ugotovljeno v trgovini še ugotavljajo, policisti pa so slike storilcev že razposlali po drugih policijskih enotah in zbirajo informacije o identiteti storilcev.

TATVINA KOLESA
17. 07. 2015 – Na policijsko postajo je poklical občan in podal prijavo za tatvino kolesa na Ljubljanski cesti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec kolo odtujil iz kolesarnice stanovanjskega bloka, ter s tem lastnika oškodoval za 500 evrov.

PN S POBEGOM NA GLAVEN TRGU V KAMNIKU
18. 07. 2015 – Na Glavnem trgu v Kamniku pri zgradbi pošte se je zgodila PN, povzročitelj pa je s kraja odpeljal neznano kam ne, da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Na srečo je šlo le za zvito pločevino. Policisti o NN vozniku zbirajo obvestila.

VINJEN VOZNIK V MOSTAH
19. 07. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Mostah pri Komendi postopek s 45-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 45-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
Podatke za kroniko je pripravil Dušan Hočevar, pomočnik komandirja PP Kamnik