Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (od 15. do 21. 12. 2014)

Kronika policijske postaje Kamnik (od 15. do 21. 12. 2014)

16. december
Policisti so imeli v Kamniku v večernem času postopek z 29-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in mu bo zoper navedenega zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. december
Policisti so imeli v Kamniku v jutranjem času postopek s 26-letnim voznikom tovornega vozila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in mu bo zoper navedenega zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so imeli v Kamniku postopek z 18-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku mu je bila zasežena neznana bela prašnata snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo kokain in mlinček z delci posušene zeleno-rjave snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršitelju izdali odločbo v hitrem postopku.

19. december
Policisti so obravnavali vlom v poslovne prostore v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v poslovne prostore v Kamniku in iz notranjosti odtujil denar ter več tehničnih predmetov. Neznani storilec je z dejanjem povzročil za več sto evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so imeli v Kamniku postopek z 28-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bila 28-letniku zasežena PVC vrečka z neznano zeleno-rjavo snovjo, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršitelju izdali odločbo v hitrem postopku.

21. december
Policisti so obravnavali tatvino artiklov v eni izmed trgovin v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 32-letnica v eni izmed trgovin v Kamniku izvršila tatvino prehrambnih artiklov. Pri dejanju jo je videl uslužbenec, ki jo je na kraju zadržal do prihoda policistov. Policisti bodo zoper 32-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.