Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (od 19. do 25. 10. 2015)

Kronika policijske postaje Kamnik (od 19. do 25. 10. 2015)

Vlom na gradbišče v Žejah
19.10.2015 – Policisti so v IC Žeje, obravnavali vlom v gradbišče. Na kraju ugotovljeno, da je NN storilec prišel na novogradnjo last podjetja VG5 d.o.o. Tam je pristopil do provizoričnih lesenih vrat, katere je odprl na silo in vstopil v prostore in odtujil elektro material. Nastala je mat. škoda za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na Ljubljanski izsilil motorista
20.10.2015 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Na kraju ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila iz Klavčičeve ulice pri izvozu na Ljubljansko cesto izsilil prednost motoristu, ki se je v tem času pripeljal po Ljubljanski cesti iz smeri Kamnika. V prometni nesreči sta voznik motorja in njegov sopotnik utrpela telesne poškodbe. Izdana so jima bila obvestila o telesnih poškodbah in sta zdravniško pomoč iskala sama. Z voznikoma je bil opravljen preizkus z alkotestom, ki je bil pri obeh negativen (0,00 mg/l). O udeležbi v prometni nesreči mladoletnega udeleženca je bil obveščen njegov oče. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Potujoča zeliščarka ostala brez robe
21.10.2015 – Policisti so imeli v Komendi postopek z občanko, kateri je bila proti potrdilu o zasegu predmetov zasežena PVC vrečka z NN zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora in alu folija z vsebino rjave barve. Omenjena snov je bila zavarovana v vrečko za zavarovani material, katera bo poslana na analizo na OKT SKP PU Ljubljana. V primeru pozitivne analize na prepovedano drogo, zoper kršiteljico sledi odločba po ZPPPD.

Ilegalni električar
22.10.2015 – Policisti so v IC Žeje obravnavali vlom v več elektro omaric. Na kraju ugotovljeno, da je NN storilec v času med 01.10.2015 in 22.10.2015 vlomil v 4 elektro omarice, pri tem poškodoval vrata, iz dveh omaric pa odtujil prenapetostni odvodnik. Prav tako je NN storilec odtujil dva pokrova elektro jaška. Nastala je mat. škoda za okoli 1000 EUR. Ogled kraja ni bil možen saj je Elektro Kamnik poškodbe že saniral. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v hišo v Tunjicah
23.10.2015 – Policisti so v naselju Tunjice obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se dva neznana moška temnejše polti okoli 10.30 ure z osebnim avtomobilom bele barve, neznane znamke in tipa, pripeljala pred omenjeno hišo na naslovu, kjer je eden pred hišo zamotil oškodovančevega brata, drugi storilec pa je odšel v odklenjeno hišo, kjer je v notranjosti hiše s primernim orodjem na vzvod vlomil v sobo in iz omare izvršil tatvino dveh starejših moških ročnih ur. Nastala je mat. škoda za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V Mostah ukradli Golfa
24.10.2015 – Policisti so v naselju Moste obravnavali tatvino vozila. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec preko noči na neznan način vlomili v vozilo in odtujil osebni avtomobil VW golf 7 Variant, srebrne barve. Sprejet zapisnik in zaseženi kontaktni ključi vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Turist s prepovedjo vstopa
25.10.2015 – Policisti so bili obveščeni, da je v prenočišču Pod skalo uparjena prijavnica gosta. Na kraju ugotovljeno, da se je za prenočevanje prijavil drž. BiH, ki pa ima v evidenci ukrep zavrnitve vstopa v državo do 3.4.2016. Tujec pripeljan na PP, kjer mu je bil izdan PLN po ZTuj-2 (145/1/12), vendar globe ni plačal, ker ni imel denarja. Izdan ničnostni sklep ter odločba o vrnitvi tujca s prepovedjo vstopa v RS za dobo 6 mesecev.