Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2. do 8. 2. 2015)
Simbolična fotografija.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2. do 8. 2. 2015)

Pogon na alkohol
2. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek s 24-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.95 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 24-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlomilec pripravljen na menjavo pnevmatik
2. 3. 2015 – Policisti so obravnavali vlom v poslovne prostore v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v poslovni prostor v  okolici Kamnika in iz notranjosti odtujil štiri aluminijasta platišča z nameščenimi pnevmatikami. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 550 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Brez izpita, brez BMW-ja
4. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 21-letnim voznikom osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 21-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti 21-letniku začasno zasegli osebni avtomobil znamke BMW, tip 520 in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Laže, krade, bolhe je…
5. 3. 2015 – Policisti so v dopoldanskem času odvzeli prostost 25-letniku iz Kamnika, osumljenemu storitve več kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 25-letnik v mesecu februarju 2015 pri več različnih podjetjih z ponarejenimi osebnimi dokumenti najel različne osebne avtomobile, ki jih nato ni vrnil oziroma jih je odtujil. Policisti so tekom preiskave dve vozili izsledili in jih vrnili lastnikom, medtem ko eno vozilo še iščejo. Z dejanji je 25-letnik povzročil za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. 25-letnik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper navedenega odredil pripor.

Hopla konopl’a
6. 3. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 20-letnikom iz Kamnika. Pri postopku sta bila navedenemu zasežena dva aluminijasta zvitka v katerih je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 20-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku.

Pojoča travica pokazala alkohol
Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v okolici Kamnika postopek s 25-letnikom iz  Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 25-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlom v hišo
7. 3. 2015 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v popoldanskem času v okolici Kamnika vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil več predmetov iz rumene kovine. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.