Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22. do 28. 12. 2014)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22. do 28. 12. 2014)

22. 12. 2014
Policisti so imeli v Kamniku postopek z  23 – letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bil zasežen manjši skupek neznane snovi zeleno-rjave barve za katerega se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 23-letnika bodo policisti napisali odločbo o prekršku.

23. 12. 2014
Policisti so obravnavali vlom v kletne prostore v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči vlomil v kletne prostore večstanovanjske hiše v Kamniku in iz notranjosti odtujil električno orodje in več steklenic alkoholne pijače. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

24. 12. 2014
Policisti so imeli v Kamniku postopek s 41-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.88 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2014
Policisti so imeli v Kamniku postopek s 24-letnim voznikom osebnega avtomobila iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 24 letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil začasno zasežen osebni avtomobil in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 12. 2014
Božični dan je minil mirno.

 27. 12. 2014
Policisti so obravnavali vlom v garažne prostore v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v garažne prostore stanovanjskega bloka v Kamniku in iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja.  Neznani storilec je z dejanjem povzročil za okoli 1500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

28. 12. 2014
Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega vozila zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju zapeljal v križišče in z vozilom trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozil 23 letnik.  V prometni nesreči je nastalo za cca. 3000 evrov materialne škode. V prometni ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Voščilo policistov PP Kamnik!

Policijska postaja Kamnik vsem želi, da Vas v prihajajočem letu 2015 spremlja zdravje, mir, veselje, sreča, ki naj utirajo korake na poteh medsebojnega sodelovanja in razumevanja.

Srečno!