Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23. do 29. marca 2015)
Simbolična fotografija.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23. do 29. marca 2015)

Iz kombija ukradel orodje
23. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v kombinirano vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 3500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vozil brez vozniške
24. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 61-letnim voznikom kombiniranega avtomobila iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 61-letnik vozil kombinirani avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti 61-letniku začasno zasegli kombinirani avtomobil znamke Renault Traffic in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Mladi zeliščar
25. 3. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s mladoletnikom in 18-letnikom iz Kamnika. Pri postopku sta bila navedenima zasežena dva cigaretna zvitka v katerih je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 18-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku, zoper mladoletnika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Trčil v peščca
26. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila na Šolski ulici v Kamniku zaradi nepravilnega premika trčil v 82-letnega pešca. V prometni nesreči je 82-letnik zadobil lahke telesne poškodbe in je bil oskrbljen v Zdravstvenem domu v Kamniku. 65-letnemu povzročitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Mi ga spet žingamo…
27. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 37-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 37-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

… peš zdaj hodimo
27. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 41-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 41-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Premajhna varnostna razdalja
28. 3. 2015 – Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je 43-letni voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji z vozilom trčil v spredaj vozeč osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozil 26-letnik. V prometni nesreči je nastalo za cca. 1000 evrov materialne škode. V prometni sta 26-letnik in sopotnik v vozilu udeleženca prometne nesreče zadobila lahke telesne poškodbe in sta bila oskrbljena v ZD Kamnik. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Brez izpita, brez registracije… brez avtomobila
29. 3. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku pri cestno prometni kontroli postopek z 22-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 22-letnik vozil neregistriran osebni avtomobil, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil. Ker gre za hujše prekrške, prav tako pa je bil omenjeni že pred tem večkrat pravnomočno sankcioniran za hujše prekrške zoper varnost cestnega prometa, mu je bil na kraju začasno zasežen osebni avtomobil. Zoper omenjenega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.