Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.11. do 30.11. 2014)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.11. do 30.11. 2014)

24. november
Policisti so obravnavali tatvino goriva v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času iz parkiranega tovornega vozila iz rezervoarja odtujil približno 40 litrov goriva. Z dejanjem je povzročil za približno 60 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

25. november
Policisti so, na podlagi odredbe sodišča, v Kamniku pri 25-letniku, zaradi suma proizvodnje in prodaje prepovedanih drog, opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi je bil zasežen en aluminijasti zavojček z neznano zeleno-rjavo posušeno rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo rastlino, trije aluminijasti zavojčki z neznano belo prašnato snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo kokain, digitalna tehtnica, večja količino denarja in več mobilnih telefonov. Policisti bodo zoper 25-letnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prodaje prepovedanih drog podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

26. november
Policisti so obravnavali vlom v tovorno vozilo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v parkirano tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil aluminijasto lestev in kovček z orodjem. Z dejanjem je povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

27. november
Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek s 44-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil neregistriran osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so 44-letniku začasno zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. november
Obveščeni smo bili o kršitvi javnega reda in miru v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 43-letnik iz okolice Kamnika, ki je bil ob postopku vidno pod vplivom alkohola, kršil javni red in mir s tem, da se je nedostojno vedel na javnem kraju. Kljub večkratnim ukazom policistov ni prenehal s kršitvami in je z le-temi nadaljeval tudi ob prisotnosti policistov. Ker je bilo utemeljeno pričakovati, da bo s kršitvami še nadaljeval, je bila 43-letniku odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do izstreznitve, in sicer skladno z določili Zakona o prekrških. 43-letniku je bil zaradi kršitev določila Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan tudi plačilni nalog.

30. november
Obveščeni smo bili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani voznik z vozilom Opel Corsa, starejše izdelave, natočil gorivo in odpeljal brez plačila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so imeli v Kamniku postopek s 59-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.