Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25. do 31. maja 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25. do 31. maja 2015)

Nepridipravi ne počivajo, kajti kamniški policisti so v minulem tednu obravnavali dva vloma v stanovanjske hiše, vinjeni vozniki ter tudi voznice, pa so že nekakšna stalnica njihovega dela.

Brez vozniške, brez avtomobila
25. 5. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 59-letnim voznikom osebnega avtomobila iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 59-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti 59-letniku začasno zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ukradli BMW-ja vrednega 32.000 evrov
26. 5. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino osebnega avtomobila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v Kamniku iz parkirnega prostora v nočnem času odtujil neregistriran osebni avtomobil znamke BMW, tip X6, bele barve. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 32000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v hišo
28. 5. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času vlomil v okolici Kamnika vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Še en vlom v hišo
29. 5. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in stanovanje v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času vlomil v okolici Kamnika vlomil v stanovanjsko hišo in v stanovanje , ter iz notranjosti odtujil denar, predmete iz rumene kovine in dokumente. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za nekaj tisoč evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Kadilka trave ostala brez robe
30. 5. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z 26-letnico iz okolice Kamnika. Pri postopku je bila 26-letnici zasežena neznana zeleno-rjava snov, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršiteljici izdali odločbo v hitrem postopku.

Pijana voznica
31. 5. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 51-letnico iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 51-letnici začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjeno podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.