Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik od 26. 1 do 1. 2. 2015

Kronika Policijske postaje Kamnik od 26. 1 do 1. 2. 2015

Vozil brez vozniškega dovoljenja
26. 1. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z 39-letnim voznikom osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedeni v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo 39-letniku začasno zaseženo tovorno vozilo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Suho meso
26. 1. 2015 – Policisti so obravnavali vlom v brunarico v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v brunarico v okolici Kamnika in iz notranjosti odtujil več mesnih izdelkov in razvlažilec zraka. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za okoli 2500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prijeli roparje
28. 1. 2015 – Policisti so v zvezi ropom z dne 19. 1. 2015 v okolici Kamnika, kjer je več storilcev z grožnjo s predmetom podobnim pištoli in električnim paralizatorjem oškodovanca prisililo, da je izročil večjo količino gotovine, na podlagi odredb sodišča v Ljubljani opravili tri hišne preiskave pri osumljencih navedenega kaznivega dejanja. Pri hišnih preiskavah je bila zasežena pištola, naboji, dva električna paralizatorja in več bankovcev. Policisti bodo zoper vse osumljene podali kazenske ovadbe na pristojno sodišče.

Vlom v poslovne prostore
29. 1. 2015 – Policisti so obravnavali vlom v poslovni prostor v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v poslovni prostor v Kamniku in iz notranjosti odtujil agregat in dva delovna stroja. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za okoli 4500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Zeliščar
30. 1. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek z 22 letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bila 22-letniku zasežen ročno zvit cigaret z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo –rastlino in mlinček z delci posušene zeleno-rjave snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršitelju izdali odločbo v hitrem postopku.

Odpeljal Cadya
30. 1. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino tovornega vozila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz parkiranega prostora odtujil tovorno vozilo znamke VW Cady, bele barve, registrskih številk LJ FM-704. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 10000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Napihal je
31. 1. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 20-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju, ki je voznik začetnik je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.