Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (od 27. 7. 15 do 2. 8. 15)
Simbolična fotografija.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 27. 7. 15 do 2. 8. 15)

V preteklem tednu je kamniškim policistom največ dela povzročil oborožen rop, ki se je odvil v večstanovanjski hiši v Mekinjah in je med občani Kamnika, spričo številnih opaznih aktivnosti policistov, dvignil kar nekaj prahu. Manj varne v svojem domu se najbrž počutijo tudi prebivalci hiše na Lazah v Tuhinju, kjer so trije neznanci iz hiše odnesli nekaj denarja, na Zikovi ulici, pa kolesa pred tatovi niso varna niti v zaklenjenih kleteh.

PROMETNA NESREČA NA CESTI MOSTE – DUPLICA
27.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na prometno nesrečo na regionalni cesti Moste – Duplica, ki pa se je izšla brez telesnih poškodb in z manjšo materialno škodo. Nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola.

ROP V MEKINJAH
28.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je v stanovanjskem bloku v Mekinjah prišlo do ropa. Ugotovljeno je bilo, da sta v stanovanje vdrla dva zamaskirana moška, stanovalca vrgla po tleh in jima grozila z orožjem. Pri tem sta premetala stanovanje in z njega odtujila šop ključev in mobilni telefon, nato pa stekla ven iz stanovanja. Policisti v zvezi tega zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

DRZNA TATVINA IZ STAN. HIŠE LAZE V TUHINJU
29.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili poslani v Laze v Tuhinju, kjer je prišlo do drzne tatvine iz hiše. Na kraju so ugotovili, da so trije neznani storilci izkoristili nepazljivost stanovalcev in s sobe v stanovanjski hiši odtujili okrog 450 € gotovine. Policisti v zvezi tega zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA CESTI DUPLICA – KAMNIK
30.07.2015 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti DUPLICA – KAMNIK. Na kraju so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi napačnega premika z vozilom enega od udeležencev. V prometni nesreči sta dva udeleženca zadobila lahke telesne poškodbe in sta sama iskala zdravniško pomoč. Nastala je materialna škoda za cca. 700 eurov, povzročitelju prometne nesreče pa je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA URE V TRGOVINI V QLANDIJI
30.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je v eni izmed trgovin v trgovskem centru Qlandia prišlo do tatvine ure. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec z prodajne police odtujil ročno uro, nato pa odšel iz trgovine in s tem trgovino oškodoval za 250 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

VINJEN MOŠKI OBLEŽAL NA VOZIŠČU
31.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili napoteni na Steletovo cesto v Kamniku, kjer na tleh leži vinjen moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi prevelike količine popitega alkohola po tleh padel starejši moški in se pri tem poškodoval po glavi. Odpeljalo ga je reševalno vozilo zdravstvenega doma Kamnik.

VLOM V KLETNE PROSTORE NA ZIKOVI
01.08.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je v enem izmed stanovanjskih blokov na Zikovi ulici prišlo do vloma v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v eno izmed kleti v bloku in z nje odtujil žensko kolo v vrednosti 250 €. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VINJEN VOZNIK NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
02.08.2015 – Policisti so imeli v postopku vinjenega voznika, kateri je vozil osebni avtomobil po Kamniški obvoznici. Opravili so preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal, da je imel voznik 1.20 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika pa sledi tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku. Za prevoz voznika domov pa je poskrbel taksi.

Podatke za kroniko je pripravil Dušan Hočevar, pomočnik komandirja PP Kamnik