Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 30. 3. do 6. 4. 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 30. 3. do 6. 4. 2015)

Vlomil v trgovino in odnesel orodje
30. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v poslovni prostor in iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja in gotovino. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 1200 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Travnati smotek
30. 3. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 18-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bil 18-letniku zasežen cigaretni zvitek v katerem je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 18-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku.

Mlada zadetka
1. 4. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s mladoletnikom in 19-letnikom oba iz okolice Kamnika. Pri postopku sta bila navedenima zasežena dva cigaretna zvitka in aluminijasta folija v katerih je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 19-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku, zoper mladoletnika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče

Tatinska sraka poskušala odnesti nakit
2. 4. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino artiklov v trgovskem centru v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 33-letnica v popoldanskem času vstopila v trgovino v trgovskem centru v Kamniku in iz nje odtujila več kosov nakita. Pri dejanju jo je opazil varnostnik, ki je storilko zadržal do prihoda policistov. Z dejanjem je 33-letnica povzročila za okoli 250 evrov materialne škode. Policisti so navedeni zasegli odtujene predmete in bodo zoper 33-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

Napihal je
3. 4. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 27-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlom v hišo
4. 4. 2015 – Obveščeni smo bili o vlomu v stanovanjsko hišo v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec v dopoldanskem času vlomil v stanovanjsko hišo od koder je odtujil več kosov predmetov iz rumene kovine. Z dejanjem je neznani storilec oškodovanca oškodoval za cca. 2500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Še en ljubitelj trave
5. 4. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek z 26-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bil omenjenemu zasežen ročno zvit cigaret in PVC samozapiralna vrečka v kateri se je nahajala neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper navedenega kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

X