Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 9. do 15. 2. 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 9. do 15. 2. 2015)

‘Alternativna zdravilca’ ostala brez medikamentov
9. 2. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z 21- in 22-letnikom. Pri postopku sta bili omenjenima zaseženi dve PVC samozapiralni vrečki v katerih se je nahajala neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper oba navedena kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kradla hrano
10. 2. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino artiklov v eni izmed trgovin v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 47-letnica v eni izmed trgovin izvršila tatvino več prehrambenih artiklov. Pri dejanju jo je videl uslužbenec, ki jo je zadržal na kraju do prihoda policistov. Z dejanjem je 47-letnica trgovino oškodovala za nekaj deset evrov. Policisti bodo zoper 47-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Napihal 1.12 mg/l 
11. 2. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek s 25-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 25-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Dopolne varoval, popoldne kradel
12. 2. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino v poslovnem prostoru v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 49-letnik, sicer varnostnik istega poslovnega prostora oziroma podjetja, v popoldanskem času neovirano vstopil v poslovne prostore podjetja iz Kamnika in iz notranjosti odtujil več različnih kovinskih predmetov. Z dejanjem je povzročil za okoli 800 evrov materialne škode. Policisti bodo zoper 49-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Ukraden aluminij
13. 2. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino aluminija v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči iz poslovnega prostora v Kamniku odtujil nekaj sto kilogramov aluminija. Z dejanje je neznani storilec oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v stanovanjsko hišo
14. 2. 2015 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v popoldanskem času vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika in iz notranjosti odtujil predmete iz rumene kovine, denar in več električnih strojev. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 9000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vozil pijan, tezen bo hodil
15. 2. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek s 33-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.01 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 33-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.