Naslovnica / NOVICE / KulKurini mladi v Latviji

KulKurini mladi v Latviji

Kamniški mladi so se z društvom KulKura v mestu Liepaja v Latviji  udeležili mladinske izmenjave “Clean Nature for Clean Future” (“Čista narava za čisto prihodnost”).

Pri projektu je sodelovalo 35 mladih ljudi zainteresiranih za teme o okoljevarstvu, ki so se zbrali iz 6 evropskih držav – Latvije, Italije, Slovenije, Španije, Grčije in Severne Makedonije. Projekt “Clean Nature for Clean Future” (“Čista narava za čisto prihodnost”) je bil financiran s podporo Evropske komisije in njenega programa “Erasmus+: Youth in Action” (“Erasmus+: Mladi v akciji”), upravljanega v Latviji s strani Agencije za mednarodne programe za mlade (Agency for International Programs for Youth).

Glavni namen mladinske izmenjave je bilo promoviranje trajnostnega načina življenja in zaščite okolja med mladimi ljudmi. Cilji projekta so bili izmenjava informacij o načinih zmanjšanja vpliva na okolje, izmenjava znanja o zaščiti okolja; pa tudi vzbuditi zavest o trajnostnem načinu razvoja.

Med mladinsko izmenjavo so udeleženci sodelovali v različnih sejah, ki so se osredotočale na različne vidike okolju povezanih problemov kot so upravljanje z odpadki, odkrivanje čim bolj trajnostnih načinov transporta, primerjanje različnih energijskih virov, zmanjšanje smetenja in bolj trajnostno urbano načrtovanje in razvoj.

Tara Kankaraš

X