Naslovnica / KULTURA / Kulturni praznik v Kamniku – Točno opoldne: Kamniški kulturni krog

Kulturni praznik v Kamniku – Točno opoldne: Kamniški kulturni krog

Povabilo na spontano počastitev slovenskega kulturnega praznika v Kamniku

Spoštovani ljubitelji kulture, prijatelji, kamniški kulturni ustvarjalci, društva in organizacije!

Najbrž vam je že prišlo na uho, da se kamniški kulturni ustvarjalci, društva in organizacije, ki na Kamniškem delujemo na področju kulture in umetnosti, znova začenjamo organizirati in združevati v skupno zvezo, preko katere bomo lahko enotno, lažje in učinkoviteje opozarjali na težave s katerimi se, nemalokrat zaradi neprimerno ignorantskega, mačehovskega ali povsem birokratskega odnosa do kulture, srečujemo kulturni ustvarjalci v naši občini.

Formalnosti povezane z združevanjem v našo skupno organizacijo bodo sicer zahtevale še nekaj časa, vseeno pa lahko že ob letošnjem kulturnem prazniku, združeno in na povsem sproščen ter spontan način, vsaj simbolično opozorimo na našo prisotnost ter obenem skupaj počastimo in proslavimo tudi praznik kulture.

Zato vas, vaše društvo ali organizacijo, v četrtek, 8. februarja 2018, ob 12. uri vabimo pod Mali grad, na vrt za Kavarno Veronika, kjer bomo, vsak po svoje in na svoj način, s spontanim družnim nastopom počastili in proslavili slovenski kulturni praznik.

Ideja je, da se na odru omenjenega, vendar vse premalokrat izkoriščenega prizorišča, na spontanem kulturnem srečanju vseh, ki cenimo, obenem pa tudi soustvarjamo kamniško kulturno dogajanje, brez v naprej določenega scenarija in seznama sodelujočih, zgolj iz golega veselja do kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja, zberemo različni kamniški kulturni ustvarjalci (posamezniki, zbori, skupine…) in s točko programa po lastnem izboru, prispevamo svoj košček v mozaik spontanega kamniškega kulturniškega druženja ter na ta način, ki bi v prihodnosti morda lahko postal celo tradicionalen, tudi v Kamniku dostojno in z združenimi ustvarjalnimi močmi, proslavimo ter počastimo slovenski kulturni praznik.

V iskrenem upanju, da se kamniškega kulturnega druženja udeležite tudi sami, vas lepo pozdravljamo in vam veselo vzklikamo: Na skorajšnje kulturno snidenje!

Prisrčno vabljeni in dobrodošli!

Kamniški kulturni krog *

*Kamniški kulturni krog je občasna, povsem neformalna skupina kamniških ljubiteljev kulture, ki se občasno družijo z namenom, da izmenjajo izkušnje in ideje. Do sedaj sta pod tem okriljem nastala dva dogodka ob 8. februarju, v protest obstoječemu načinu proslavljanja. Nove pobude za ustanovitev zveze društev nas navdajajo z optimizmom, od tu tudi pobuda za letošnji dogodek.