Naslovnica / ŠPORT / Lan Balantič 5. na velikem mednarodnem tekmovanju Koroška OPEN.

Lan Balantič 5. na velikem mednarodnem tekmovanju Koroška OPEN.

Lan Balantič odličen 5. ( kat.- 66kg U14 ) na izredno močnem mednarodnem tekmovanju v judu – Koroška OPEN, ki se je odvijalo minulo soboto 14.11. v Slovenj Gradcu, na katerem je tekmovalo 610 tekmovalk in tekmovalcev iz 93 klubov iz 26 držav, poleg evropskih tudi arabskih in kakšne azijske države!

lan balantic1Zasedba tekmovalcev je bila res močna, številčna in raznolika po državah v vseh kategorijah. Malo kateri slovenec, se je uspel prebiti v boje za odličja, kar pa je uspelo Lanu (JK Kamnik) med starejšimi dečki – U14, ki je v 2.kolu že prvo borbo dobro začel proti češkemu judoistu, nad katerim je imel Lan vseskozi pobudo in dobre akcije, a ga je čeh Ivanka le uspel vreči in zadržati v končnem prijemu. V repasažu je Lan po nekaj začetnih sekundah boja proti ravnenčanu Toplinjaku suvereno prišel do garda in meta iz katerega ga je zadržal v končnem prijemu do ippona in s tem pridobil vstopnico za boj za bronasto odličje. V zadnji borbi za bron, se Lan proti staremu znancu iz prejšnjih tekmovanj Andražu Kacu (JK Ravne), nad katerim Lan še nima zmage, ni uspel dobro zbrati in boj kaj hitro zaključil pod Andraževim končnim prijemom in sanj o kolajni za Lana je bilo konec.

Lan vsekakor dokazuje, da se razvija v tekmovalca, ki se lahko odlično bori tudi na večjih mednarodnih tekmovanjih in se celo vmeša v boje za kolajne. Lan je en redkih judoistov te starosti, ki se s tako kratkim judo stažem tako kosa s svojo konkurenco, trenira namreč šele 2 leti, njegovi konkurenti pa že od 5 do 7 let, kar je v judu, ki je v sloveniji tako razvit in razširjen šport prava redkost!

Končni rezultati: -66 kg (U14)

  1. KOVACS Daniel National Team         HUN
  2. POPOVIĆ Uroš              Novi Beograd            SRB
  3. IVANKA Filip              Jablonec nad Nisou CZE
  4. KAC ANDRAŽ              JK RAVNE                   SLO
  5. BALANTIČ Lan              JK KAMNIK                 SLO
  6. IVANKA Martin Jablonec nad Nisou CZE
  7. GAŠPARIČ Nande JK ŠIŠKA                     SLO
  8. TOPLINJAK Gašper JK RAVNE                   SLO
  9. KAIZER Žan              JK ACRON SLOVENJ GRADEC

 

Janja Lamut, Judo klub Kamnik