Naslovnica / KULTURA / Larvalna maska – delavnica

Larvalna maska – delavnica

Gledališka delavnica – igra z larvalnimi maskami je intenzivno izobraževanje na področju gledališke igre in principov igre z maskami.

Udeleženci bodo na začetku delavnice spoznali osnovne prvine fizičnega gledališča, ki črpa iz zapuščine francoskega pedagoga Jacquesa Lecoqua. Gre za osnove fizične igre in igre preko telesa, ki so ključnega pomena za delo in igro z maskami in vključujejo osnove odrske prezence, vaje za artikulacijo in poglobljeno študijo igralskega telesa.

Po delu na osnovah bomo nadaljevali s osvajanjem gledaliških principov, ki so pomembni za delo z gledališkimi maskami. Udeleženci bodo spoznali, kako pristopiti k maski, se urili v tem, kdaj in kako maska preko igralca “oživi” in se poigravali z različnimi oblikami mask ter se učili, kako različne oblike mask vplivajo na igro.

Sledila bo faza improvizacije, kjer bomo preko odrskih provokacij maske spoznavali v raznolikih gledaliških in dramatičnih situacijah ter skozi improvizacije še dodatno poglabljanli znanje in veščino igre.

Delavnica se bo zaključila s kratko javno predstavitvijo prizorov, ki bodo nastali pri improvizaciji.

Delavnica bo tako sestavljena iz štirih delov:

1. Osnove fizičnega gledališča
2. Osnove igre z gledališkimi maskami
3. Improvizacija
4. Javna predstavitev ob koncu delavnice

Delavnica je primerna za igralce, performerje, plesalce in gibalce ter vse tiste, ki jih veseli gledališče in igra. Za delavnico ni potrebno predznanje. Zaradi narave dela pa je priporočljiva zmerna fizična pripravljenost udeležencev.

Mentorja:

Alenka Marinič je samozaposlena v kulturi in diplomirana filozofinja in zgodovinarka. Leta 2013 je zaključila 3-letno šolanje na mednarodni gledališki šoli Helikos v Firencah. Deluje na področju fizičnega, uličnega in klovnovskega gledališča. Med drugim je tudi članica kolektiva Narobov in klovnesa pri Rdečih noskih.

Justin George Durel je po izobrazbi scenarist – univerzitetno diplomo iz scenaristike je pridobil na univerzi DePaul v Chicagu. Leta 2013 je zaključil 3-letno izobraževanje na mednarodni šoli Helikos v Firencah. Trenutno živi in ustvarja v Sloveniji. Je vsestranski gledališki ustvarjalec, med drugim tudi klovn pri Rdečih noskih.

DATUM: 7.8.2017-11.8.2017
URE: 10.00 – 17.30
LOKACIJA: Kulturni vrt Katzenberg, Kamnik

CENA: 190 EUR (za prijave do 17.7., 160 EUR) Cena vključuje: delavnico, bivanje in hrano (polpenzion)
POLOG: 50 EUR (plačilo pologa je pogoj za prijavo in se v primeru neudeležbe ne vrača)
KOMPENZACIJA: na delavnici je tudi omejeno število mest z nižjo ceno, ki jo po predhodnem dogovoru kompenziramo z drugim delom (pomoč pri organizaciji delavnice, fotografiranje določenih delov delavnice, itn.).

V času delavnice ponujamo tudi možnost dnevnega varstva otrok.

JEZIK
Delavnica bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Več informacij in prijave na: hystericus.globus@gmail.com